İSLAM DÜŞMANININ İMDADINA CHP YETİŞTİ

İSLAM DÜŞMANININ İMDADINA CHP YETİŞTİ

Hz. Muhammed’e, İslam’a, Türk bayrağına, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren paylaşımlarda bulunan Türkiye asıllı Hollandalı Ebru Umar’a en büyük destek CHP’den geldi.

Sosyal medya hesabından Hz. Muhammed’e, İslam’a, Türk bayrağına, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren paylaşımlarda bulunan Türkiye asıllı Hollandalı gazeteci Ebru Umar Aydın Kuşadası’ndaki evinde gözaltına alındı. 

Bir vatandaşın ihbarı üzerine güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınarak, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Umar, sosyal medya hesabında yer alan çirkin ve hakaret içeren ifadeleri “basın özgürlüğü” olarak savundu.

CHP Sahip Çıktı

Gazeteci Umar’ın davasının avukatlığını CHP Kuşadası İlçe Başkanı Avukat Nail Özazman üstlendi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da gözaltına alınan Umar’ın davasının takipçisi olacaklarını söyledi. Yarkadaş, Umar’ın gözaltına alınan gazetecinin baskı gördüğünü iddia etti. 

İslam Düşmanından Savunma

Türkiye asıllı Hollandalı gazeteci Ebru Umar’ı savunanlardan birisi de İslam karşıtlığıyla bilinen Hollanda parlamenter Geert Wilders oldu. Wilders’ın sosyal medya hesabından hakaret dolu söylemleri savunmasına tepki yağdı. 

 

kaynak: güneş gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.