İspanyol Öğrenciler Ebru Sergisi Açtı

İspanyol Öğrenciler Ebru Sergisi Açtı

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de ortak olduğu “Kütüphaneyi Seviyorum” Avrupa Birliği projesi kapsamında İspanyol öğrencilerin hazırladığı ebru sergisi beğeni topladı.

Ulusal Ajansın desteği ve Polanya’nın ev sahipliğinde yürütülen "Kütüphaneyi Seviyorum" isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında Aydın’ı ziyaret eden proje ortaklarının talebi üzerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi’nde görevli Ebru ustası tarafından İspanya’da 2 günlük gösteri ve kurs düzenledi. Ebru sanatına büyük ilgi göstererek çalışmalarını sürdüren İspanyol öğrenciler, hazırladıkları eserleri düzenledikleri sergiyle beğeniye sundu. “Kütüphaneyi Seviyorum” projesinin Polonya’nın sahipliğinde İspanya, İtalya, Finlandiya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Türkiye’nin ortaklığında yürütülen bir AB projesi olduğunu belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, “Proje kapsamında proje ortakları ülkeleri ziyaret ederek kütüphanelerde inceleme yapıyor. Kütüphane alışkanlığını geliştirmek ve sevdirmekle ilgili ortak faaliyetler yürütülüyor. Proje ortaklarımızın Aydın’a yapılan ziyarete katılan yabancı konuklarımız diğer faaliyetlerin yanı sıra Aydın Kültür Merkezi’nde devam eden Ebru kursunu da görme fırsatı bulmuştu. Müdürlüğümüzün ortak olduğu "Kütüphaneyi Seviyorum" isimli Grundtvig Projesi kapsamında İspanya'nın Arucas şehrine yapılan hareketlilik kapsamında kültürümüzün önemli bir parçası olan Ebru süsleme sanatı ile ilgili uygulamalar çocuklar için tarafımızdan gerçekleştirilmiş, Ebru'nun nasıl yapılacağı konusunda bilgiler verilmiş ve gerekli malzemeler İspanyol ortaklarımıza hediye edilmişti” dedi.

Özellikle İspanyollar olmak üzere yabancı konukların Ebru sanatına hayran kaldığını kaydeden Aktakka, “Konuklarımızın talebi üzerine İspanya’ya malzeme götürülerek Aydın Kültür Merkezi’nde görevli Ebru ustamız tarafından gösteri ve 2 günlük eğitim düzenlendi. Eğitimlerin ardından İspanyol öğrenciler Ebru sanatı çalışmalarını sürdürerek, ürettiklerini eserleri sergiyle beğeniye sunmuşlar. İspanya'dan gelen geri dönüşümler mutluluk verici oldu. Arucas Halk Kütüphanesinde çocuklar için hazırlanan etkinlikler arasında Türkiye'nin temsil edilmesi ve ‘Ebru’ sanatının İspanyol çocuklar tarafından gerçekleştirilmesi projemizin hedefine ulaşması, kütüphanelerin hayat boyu öğrenmenin merkezinde olması ve farklı kültürlerin tanıtılmasında katkı sağlaması bakımından çok önemlidir” diye konuştu. Proje ortağı olan yabancı ülkelerin Türkiye’de öğrendikleri başta Ebru sanatı olmak üzere çeşitli faaliyetleri kendi kütüphanelerinde sürdürdüklerini ifade eden Aktakka, proje çalışmaları kapsamında Aydın İl Kütüphanesi’nde de bilgisayar ve teknoloji kurslarının verilmeye başladığını kaydetti. Aktakka, insanların kütüphaneyi sevmesi ve alışkanlık kazanması için çeşitli kültürel etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

İspanyol Öğrenciler Ebru Sergisi Açtı

İspanyol Öğrenciler Ebru Sergisi Açtı

İspanyol Öğrenciler Ebru Sergisi Açtı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.