İstanbul’da Bıçaklı Saldırı Sonucu Öldürülen Edirneli Bahadır, Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul’da Bıçaklı Saldırı Sonucu Öldürülen Edirneli Bahadır, Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde geçtiğimiz gün bıçaklanarak öldürülen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Haziran Hareketi üyesi 26 yaşındaki Edirneli Bahadır Grammeşin, memleketinde son yolculuğuna...

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde geçtiğimiz gün bıçaklanarak öldürülen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Haziran Hareketi üyesi 26 yaşındaki Edirneli Bahadır Grammeşin, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı.

İddiaya göre, Kadıköy’de askere gidecek olan bir arkadaşının asker uğurlama eğlencesinden dönen Grammeşin ve arkadaşları ile bir grup arasında kadın arkadaşlarına sözlü tacizde bulunulduğu gerekçesiyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine karşı gruptaki kişiler ellerine aldıkları bıçak ve satırlarla başta Grammeşin olmak üzere 9 arkadaşına saldırdı. Yapılan saldırı sonucunda ağır yaralanan Grammeşin olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan diğer arkadaşları ise hastanede tedavi altına alındı. Yaşanan olay sonrası hayatını kaybeden Bahadır Grammeşin’in cenazesi memleketi Edirne’ye getirildi. Baba ocağına getirilen cenaze daha sonra Kadı Bedrettin’in Camiine getirildi. Burada ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Grammeşi’nin cenazesi Buçuktepe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Edirne’de düzenlenen cenaze namazına, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, çok sayıda partili kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

“KATİLLER SÜRÜSÜ ARKADAŞLARIMIZI ACIMASIZCA ÖLDÜRESİYE BIÇAKLADI”

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, cenaze namazı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Grammeşin’in hayatını kaybettiği olayda yaklaşık 19 kişinin bıçakla ve satırla arkadaşlarına saldırdığını belirterek, “Maalesef büyük kentler güvenilmez kentler haline geldi. Can güvenliğinin olmadığı kentler haline geldi. Tabii yanlarında kadın arkadaşlarımızda var. Gecenin bir vakti kadın arkadaşlara yapılan tacizden kaynaklı olarak arkadaşlarımız, kadın arkadaşlarımıza yapılan taciz karşısında, bu taciz girişiminde bulunan insanlarla bir kavgaya girmişler, girişmişler. Olabilecek olan bir şey fakat sonrasında bu kavganın akabinde bardan 19’a yakın insan bıçaklı, satırlı iniyorlar ve bizim 9-10 arkadaşımıza acımasızca saldırıyorlar. Bahadır’ında içinde yer aldığı arkadaşlarımızın diğer gruba dönük herhangi bir can güvenliklerini tehdit edecekleri bir durumları yok. Ellerinde herhangi bir şeyleri yok. Sadece tacizden kaynaklı ortaya çıkan bir kavga var ama oradan inen insanlar, katiller sürüsü öyle söyleyelim acımasızca öldüresiye arkadaşlarımızı bıçaklıyorlar. İki kardeşimizde hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Yaralı çok arkadaşımız oldu hastanede ama bunun dışında 6-7 tane arkadaşımızda olayda yaralandı. Acımasızca bir saldırının sonucu olarak yaralandı. Sağlıkları iyi ama şuan hepimizin gönlü, yüreği Bahadır’la, bugün elbette ki toprağa vereceğiz ama yalnızca onu toprağa gömmeyeceğiz. Onu gerçekten ama gerçekten yüreğimize, kalbimize gömeceğiz. Onun anısını, onun değerlerini, onun güzelliklerini elimizden geldiğince yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.