İşte Nazilli'deki İnci Yaşam projesinin son hali...

İşte Nazilli'deki İnci Yaşam projesinin son hali...

İnci Yaşam Nazilli projesi'nden bayrama özel kampanya gerçekleştirilen basın toplantısında anlatıldı.

Nazilli’nin merkezinde hızla yükselmeye devam eden İnci Yaşam Konut ve Çarşı Projesi, 30 Haziran’a kadar devam edecek olan, 349.000 TL’den başlayan fiyatlar, %5 Peşinat ve 60 ay vade farksız ödeme koşullarını içeren kampanya, satış ofisinde gerçekleştirilen basın toplantısında paylaşıldı.

2017’de yapımına başlanan İnci Yaşam projesindeki ticari alanların %38’i, 2 bloktan oluşan toplam 108 konutun ise %32‘sinin satışı gerçekleştirildi. Farklı büyüklüklerde mağaza ve dükkan seçeneklerinden oluşan İnci Çarşı için ise, Nazilli’de olmayan 150 yerli ve yabancı marka ile görüşmeler devam ediyor. 1+1 daire tipine yer verilmeyen proje, 2+1, 3+1 dairelerin yanı sıra, kendine özgü bahçeleri olan 2+1 ve 3+1 dubleks ve özel teras alanlarına sahip çatı dubleks dairelerden oluşuyor. Konutlarda sunulan 24 saat güvenlik, kapalı yüzme havuzu, buhar odası, kafe, yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanları, kapalı otopark alanı gibi imkanlar için İnci Yaşam sakinleri, m2’ye göre değişmekle birlikte aylık ortalama 300 TL aidat bedeli ödeyecektir.

basinla_kahvalti_foto.jpg

İnci Yaşam Projesi satış ofisinde konuyla ilgili olarak gerçekleştirilen basın toplantısında görüşlerini paylaşan Yeni Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Naci Topsakal, “Değerli basın mensupları, davetimize katıldığınız için teşekkürlerimizi sunarız, hoşgeldiniz. Ulusal arenada yer alan inşaat firmaları günümüzde Anadolu’ya açılmaya başladı. Bizlere de Nazilli’de proje gerçekleştirmek nasip oldu. İyi ki de oldu.” diye konuştu. Topsakal, sözlerini şöyle sürdürdü: “56 yıllık ticari hayatımızda 1962’den beri faaliyet gösteren MNT Group olarak bünyemizde Yeni Yapı, Kuzey Şehircilik, İstanbul Haliç Kongre Merkezi, APIA Profesyonel Ses Sistemleri, PİA Sahne Teknolojileri, Alia Gurme ve Hicaz Havacılık Hizmetleri ve Turizm A.Ş. firmalarımız yer almaktadır. Yeni kurulmak üzere olan bir diğer firmamız ise Haliç Fuarcılık A.Ş.’dir. Firmalarımızından söz etmemin nedeni de şudur; biz Yeni Yapı olarak en iyisini yapmak mecburiyetindeyiz ve ben, Nazilli’nin de en iyisini hak ettiğini düşünüyorum.”

inci-yasam-nazilli-basin-toplantisi-09052018-1.png

Topsakal’dan sonra söz alan Yeni Yapı Genel Müdürü İsmail Hakkı Özkurt ise projenin yapım aşamasına ilişkin teknik detayları şöyle ifade etti: “Yer altı otopark katlarına sahip bu tip bir projede, 15 metre derinlikte kazı yapılabilmesi için iş güvenliği tedbirlerini almak gerekir. Bunun için de çevre yollarını kapatmak mecburiyetindeydik. Şehrin merkezinde bulunan bu yolları kapamak için ilgili resmi kurumlardan izinlerin alınması da belli bir süre ve prosedürden geçmemizi gerektirmiştir. Gerekli izinlerin alınmasıyla, saha içinde ve dışında bulunan elektrik, doğalgaz, internet ve atıksu gibi yüzlerce metre alt yapı tesisinin deplase işlemlerinde zorlu ve zaman alan bir süreç yaşadık. Çevre yol ve binaların güvenliği için proje alanı çevresine Uzun Çarşı’nın uzunluğunun 18 katına denk gelen 6.000 metre beton kazık çaktık. Kazıkların güvenle dikeyde durabilmesi için yatayda zemin içine yerleştirilen çelik halatların uzunluğu ise 15.000 metredir ve bu değer Nazilli - Sultanhisar arası yol mesafesine eşittir. Bu sistemle temel kotuna inene kadar sahadan 100.000 m3 yani 10.000 kamyon toprak çıkarttık. Deprem bölgesinde bulunan Nazilli’mizde, temel altına 5.500 ton çimentoyu enjekte ettik. Burada şu noktaya dikkat çekmek isterim ki, bu çimento miktarı ile 10 katlı bina inşa edecek beton üretmeniz mümkündür. Biz böylece temel altında 9 metre derinliğinde bir yapay kaya tabakası oluşturarak su etkisini ve riskini ortadan kaldırmış olduk. Tüm bu işlemler İnci Yaşam projesinin yapı alanının yarısının zemin altında olmasından dolayı yapılmıştır. Şimdiye kadar zemin altında yaptığımız uygulamalarla, kaba inşaatın %43’ünü tamamlamış durumdayız. Hızla da devam eden projeminizin, planlanan teslim tarihi 2019 yılının ikinci yarısıdır. Resmi izin ve güvenlik önlemlerinin alınması durumunda, Çarşı bölümünün açılış tarihini daha erkene çekmek yönünde bir hedefimiz de vardır. Şu an, projenin belediye cephesinde zemin ticarilerinin kaba inşaatı ortaya çıkmış durumda. Nazilli halkı artık projenin yükselişini görebiliyor. Çevre koruma panolarını içeri çekerek, komşularımızın da yollarını açmaya başladık ve projenin ilerleyişi ile açmaya devam edeceğiz.”

Özkurt’un ardından yeniden söz alan Topsakal, “Satış ofisini kısa bir zaman sonra inşaat alanına taşıyacağız. Bu ofisi de üzerinde çalıştığımız sosyal sorumluluk projesini sizlerle en kısa sürede paylaşacağız. Sosyal sorumluluk projemizin temeli de eğitimle ilgili olacak. Özellikle yeni kuşakların eğitimini ön planda tutacağımız bir proje olacak. Nazilli’nin mekanını Nazillilere bırakmış olacağız” ifadelerini kullandı.

projenin_bugunku_hali_foto.png

Basın toplantısının ardından basın mensupları ile Nazilli’nin tarihi mekanlarından Hangar Café & Restoran’da kahvaltıya geçildi ve katılım gösteren tüm basın mensuplarına projeyi temsilen basın kiti takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.