İşte şampiyonluğun öyküsü

İşte şampiyonluğun öyküsü

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, Fenerbahçe’nin İstanbul Başakşehir deplasmanında 2-2 berabere kalmasıyla birlikte bitime 1 hafta kala 20. şampiyonluğunu ilan etti.

Sezona İtalyan teknik adam Prandelli ile başlayan Galatasaray, Ligde ve Avrupa’da aldığı kötü sonuçlarla taraflı tarafsız herkesin eleştirisini topladı. Aldığı başarısız sonuçlarla birlikte bileti kesilen Prandelli’nin yerine yönetim, takımın başına Hamza Hamzaoğlu’nu getirdi ve Galatasaray’da yeni bir dönem başladı.

PRANDELLİ DÖNEMİ

2014-2015 sezonunda ilk resmi mücadelesine Fenerbahçe karşısında Süper Kupa maçında çıkan Cesare Prandelli’nin Galatasaray’ı, kupayı ezeli rakibine kaptırdı. Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde de üst üste alınan başarısız sonuçlarla birlikte İtalyan hocanın tahtı da sallanmaya başladı. Oynanan kötü futbol ve alınan sonuçlarla birlikte eleştirilerin odak noktası olan Sarı-Kırmızılılar, taraftarın da tepkisini çekmeye başladı. Ligde 3-0’lık Trabzonspor mağlubiyetinin ardından Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Anderlecht’e 2-0 mağlup olup Avrupa’da da havlu atınca yönetim, İtalyan çalıştırıcı ile yollarını ayırdı. Aslan, Prandelli yönetiminde çıktığı 16 resmi maçtan 6’sını kazanırken, 3 beraberlik, 7 de mağlubiyet aldı. Cimbom, bu karşılaşmalarda 15 gol atarken, kalesinde ise 29 gol gördü. İtalyan hocanın gönderilmesiyle birlikte Galatasaray’da teknik direktörlük için bir çok isim geçerken yönetim, takımın başına Hamza Hamzaoğlu’nu getirdi.

HAMZAOĞLU FARKI

4. yıldızda kuşkusuz en büyük pay sahibi. Kaos döneminde takımın başına gelen Hamza Hoca, büyük sıkıntılar ve zorlu ekonomik şartlar altında elinden gelenin fazlasını yaptı ve takımını şampiyonluğa taşıdı.

Galatasaray’da Cesare Prendelli sonrasında o dönem için ’sürpriz’ sayılabilecek bir kararla göreve getirilen Hamza Hamzaoğlu, Sarı-Kırmızılı takıma belki de en değerli şampiyonluklarından birini yaşattı. Cimbom, Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı 22 lig maçında 17 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı ve 54 puan topladı. Ayrıca Galatasaray, ligde oynadığı son 6 maçta da gol yemedi. Ligde ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesine giren Hamzaoğlu’nun Galatasaray’ı bitime 1 hafta kala 20. şampiyonluğuna uzandı ve 4. yıldızı takmaya hak kazandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.