İşte yeni Meclis Başkanı

İşte yeni Meclis Başkanı

26. Dönem Meclis Başkanlığı seçimi sonuçlandı.

İsmail Kahraman 26. Dönem Meclis Başkanlığı seçiminde 3. turda 316 oyla Meclis Başkanı seçildi. 4 partiden 4 isim yarıştığı seçimde, ilk 2 turda hiçbir aday yeterli oyu alamadı. Peki İsmail Kahraman kimdir? İşte merak edilen tüm detaylar..
 
AK Parti’den İsmail Kahraman, CHP’den Gülsün Bilgehan, MHP’den Yusuf Halaçoğlu ve HDP’den Dengir Mir Mehmet Fırat’ın aday olduğu Meclis Başkanlığı seçimlerinin üçüncü turu tamamlandı.Ak Partili İsmail Kahraman 316 oy, CHP’li Gülsün Bilgehan 125 oy, MHP’li Yusuf Halaçoğlu 40 oy, HDP’li Dengir Mir Mehmet Fırat 41 oy aydı. Bu sonuçlara göre AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, Meclis Başkanı seçildi.Teşekkür konuşması için söz isteyen İsmail Kahraman, “TBMM’nin başkanlığı gibi yüce bir görevi vererek şahsıma gösterdiğiniz güvene şükranlarımız sunuyorum. Bu dönemde yapacağımız çalışmaların milletimizin huzuruna, mutluluğuna, devletimizin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum. Gerçekleştireceğimiz yasama ve denetim faaliyetleri Anayasa, mevzuat ve İçtüzüğe uygun olarak tarafsızlık içinde yürütülecektir. Partilerimiz Meclisimizin çalışmasında, saygınlığının korunmasında gereken hassasiyeti gösterecektir” dedi.
 
Meclis Başkanlığı seçimlerini Kahraman’ın eşi, çocukları ve torunlarının yanı sıra akrabaları da izledi.
 
İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR?
 
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma BakanlığıMüşavirliği görevlerinde bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapmaktadır.
 
Refah Partisi'nden 20. ve Fazilet Partisi'nden 21. Dönem İstanbul Milletvekilli seçildi. 54. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığı olarak görev aldı.
 
Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak XXVI. Dönem İstanbul Milletvekilliği oldu. 18 Kasım 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Meclis Başkan adayı olarak açıklanmıştır. 
 
Evli ve dört çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.