İşte yeni Meclis’in ekonomi kurmayları

İşte yeni Meclis’in ekonomi kurmayları

Ekonomi çevrelerinin yakından tanıdığı isimler, Meclis’te yerlerini alacak.

Genel seçimler sonrasında ekonomi çevrelerinin yakından tanıdığı isimler yeni Meclis’te yerlerini alacak. 25. dönemin ekonomi kurmayları seçim sonuçlarının açıklanmasıyla netleşiyor. AK Parti’nin ekonomi kurmaylarına eski Bakan’ları Fikri Işık, Nihat Zeybekci, Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek, Lütfi Elvan’ın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta katılacak.

CHP

CHP’nin ekonomi kurmayları Mehmet Akif Hamzaçebi, Faik Öztrak ve Bihlun Tamaylıgil’e ise partinin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel de katılacak.

MHP

MHP’de ise Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, TOBB Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ve eski Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta, Oktay Vural, Koray Aydın ve Ahmet Kenan Tanrıkulu ile partinin ekonomi yönetiminde yer alacak.

HDP

HDP’de ekonomi alanında öne çıkan isim ise iktisat ve maliye konularında uzman öğretim görevlisi Sezai Temelli olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.