İstihdam Fuarı Açıldı

İstihdam Fuarı Açıldı

3. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (BAİF) açıldı.Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR, GMKA, Balıkesir Üniversitesi, Sanayi Odası ve Ticaret Odası gibi kurumların o...

3. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (BAİF) açıldı.

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR, GMKA, Balıkesir Üniversitesi, Sanayi Odası ve Ticaret Odası gibi kurumların ortaklaşa düzenlediği ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’na, özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere 67 kuruluş katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bugün ve yarın devam edecek olan 3. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın(BAİF) açılış törenine katılarak, fuarda yer alan stantları gezdi. 3. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’yla ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, “3. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, 58 özel sektör temsilcisi ve 5 kamu kuruluşunu ağırlamaktadır. Ayrıca fuarımızda 4 sivil toplum kuruluşunun standı yer alacaktır. Toplamda 67 standımız mevcut. 58 özel sektör temsilcisi açık iş gücüne eleman temin etmek için buradalar. Bazı firmalar bu temini hazırlayabilecektir. İl Müdürlüğümüz, toplum yararına projeler kapsamında 3 bin 100 kişiyi çalıştırmaktadır. Diğer yandan da mesleki eğitim faaliyetleri gerçekleştirerek üç ayda bin kişiye eğitim vermiştir. Yine bu üç aylık dönemde 3 bin 100 işsizi bir işle buluşturduk. Vasıflı vasıfsız, kadın, engelli her türlü vatandaşımızın iş bulmasını sağlayan bu etkinliğe destek veren Valimiz Mustafa Yaman’a, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a, rektörümüze, GMKA’ya, Sanayi Odası ve Ticaret Odası’na, özel sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.

İş ve istihdam konusunun dünyanın en önemli sorunlarından bir tanesi olduğunu kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yerel yönetimler olarak yatırımcıların önünü açmak ve istihdamı arttırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Balıkesir’de farklı konsept ve alanlarda organize sanayi bölgeleri oluşturmayı hedeflediklerini belirten Başkan Uğur, “Dünyanın en büyük sorunu istihdam ve işsizliktir. İşsizlik ve istihdam sorununun çözülmesi için hükümetimiz gerekli çalışmaları yapıyor. En son olarak; İŞKUR Müdürlüğü’nün destekleriyle aldığımız sosyal destek programlarıyla istihdama destek sağlıyoruz. İstihdam desteklemek ve yatırımcının önünü açmak için belediyeler olarak büyük gayret içerisindeyiz. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi, bugün 10 bin kişiye istihdam sağlayan büyük bir alan. Şimdi OSB’de düşündüğümüz 300 dönüm bir alan içinde ağaç işleriyle uğraşan, keresteciler, mobilyacılar, marangoz için site kuruldu. Bandırma’da düşündüğümüz OSB, kimya sanayicileri ve metal sanayicilerinin yapacağı yatırımlarla 200 bin kişiye istihdam sağlayacaktır. Balıkesir’i planlarken sanayi bölgeleri, hayvancılık organize sanayi bölgeleriyle, yerleşim alanlarıyla ilgili yerleri planlarken istihdama da katkı sağlaması için çalışıyoruz. Belediye olarak Çay Deresi Projesi’yle, Çamlık’ta yapacağımız işler hep Balıkesir’de istihdamı arttırmaya yönelik çalışmalar. Türkiye’nin nüfusu binde 11 artarken, Balıkesir’in merkez nüfusu binde 21.5 artıyor. Balıkesir OSB’ye gelen yatırımcılarla, iki yeni ilçe belediyesinin kurulmasıyla istihdam her geçen gün arttırıyor” dedi.

Balıkesir’in 2023 vizyonu kapsamında istihdamda lokomotif bir il olacağını kaydeden Vali Mustafa Yaman ise, “Balıkesir, büyükşehir olması nedeniyle insan kaynakları gibi birçok fuara imza atacaktır. İnsan kaynaklarına yatırım yapılabilirse, rekabette o kadar öne çıkar. Bu fuarda işverenlerle nitelikli elemanları buluşturmak istiyoruz. Günün şartlarında iş piyasasına daha güçlü girmelidirler. 2023 vizyonu kapsamında Balıkesir lokomotif bir il olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.