İstismarcı müdür yardımcısına hapis cezası

İstismarcı müdür yardımcısına hapis cezası

Bir imam hatip ortaokulunda 6’ncı sınıf öğrencisi 4 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan müdür yardımcısı M.B., 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Efeler’deki bir imam hatip ortaokulunda, 2014 yılının ocak ayında meydana geldi. İddiaya göre M.B., olay tarihinde 12 yaşında olan 6’ncı sınıf öğrencileri E.K., G.Ç., B.N.A., F. C. ve H.H.A.’ya cinsel istismarda bulundu. Çocukların beyanlarına göre, müdür yardımcısı M.B., çantasını almak için sınıfa giren öğrencilerden E.K.’nin arkasından gelip sarıldı. Bir başka gün de aynı öğrenciyi makam odasında taciz etti. Müdür yardımcısı, bir başka gün makam odasında yere düşen kağıdı almaya çalışan G.Ç.’nin, kalçasına dokundu. Diğer öğrencileri de farklı zamanlarda benzer şekilde taciz etti. Olay, çocukların yaşadıklarını ailelerine anlatmasıyla ortaya çıktı.
 
Şikayet üzerine müdür yardımcısı M.B. hakkında Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Tutuksuz yargılandığı davada savunma yapan M.B., suçlamaları reddederek “İnsanlarla iletişim kurarken davranışlarımdaki samimiyetin göstergesi olarak fiziksel temaslarda bulunurum. Hareketlerim yanlış anlaşılmış. Cinsel mahiyette bir davranışta bulunmadım” dedi.

Geçenlerde sonuçlanan davada, Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti M.B.’yi, G.Ç., B.N.A., F. C. ve H.H.A.’ya cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle, her çocuk için 3’er yıl 9’ar ay olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

KAYNAK: DENGE

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.