İvrindi’de Panayır Gibi Halk Eğitim Sergisi

İvrindi’de Panayır Gibi Halk Eğitim Sergisi

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, Halk Eğitim Merkezinin açtığı kurslar tamamlanırken, açılan sergide de, arı akvaryumundan, koyunlara, ceviz fidanlarına ve toprak desti yapımına kadar değişik etkinlik...

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, Halk Eğitim Merkezinin açtığı kurslar tamamlanırken, açılan sergide de, arı akvaryumundan, koyunlara, ceviz fidanlarına ve toprak desti yapımına kadar değişik etkinlikler yer aldı. İlçe meydanındaki parkta yer alan sergideki ürünler büyük ilgi gördü.

İvrindi merkezi ve kırsal mahallelerde, 30 bin büyükbaş ve 90 bin de küçükbaş yer alırken, Halk Eğitim Merkezi’nin kırsal mahallelerde açtığı kursların çoğunluğunu da, hayvancılık, meyvecilik ve arı yetiştiricili kursları oluşturdu. Açılan sergide, kadınların ürettikleri elişlerinin yanı sıra hayvancılık, meyvecilik ve arıcılık ürünlerine de yer verildi. Kayapa mahallesinden Ahmet Tosun, toprak kapların yapımını gösterirken, sergide yer alan arı akvaryumu da ilgi odağı oldu. Sergi de 3 baş koyun da yer aldı. Sergide toprak kap yapan Ahmet Tosun,” Toprak imalatını 48 seneden beri yapıyorum. Kayapa da, insanların yüzde 80’i topraktan ekmek yiyordu. Şimdi şu anda, 5-6 arkadaş kaldık. Bunlar da bitmek üzere. Şu anda çırak arıyoruz. Çırak yok. Son anlarını yaşıyoruz. Ayakta tutmaya çalışıyoruz. Ama, zoraki yani. Toprağımız bol ama, toprağın bol olmasıyla iş bitmiyor ki. Çırak yok. Bunun yaşatılmasını istiyoruz” dedi. Arıcılık kursu öğretmeni Yusuf Aslantekin de,” Bu gün burada İvrindi Halk Eğitimi Merkezi’nin açtığı yıl sonu sergisindeyiz. Biz de arı yetiştiriciliği kursunda, görev aldığımızdan dolayı buradayız. Halkımızın arıyı bire bir görmesi için, arıyı tanıması için böyle bir arı akvaryumu hazırladık. Tabi akvaryumumuz, arıcılar tarafından büyük bir ilgi topladı. Olumlu yönlerde tepki aldık” dedi. İvrindi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu,”Bu yıl, yıl sonunda etkinliklerimizi farklı yapmayı düşündük. Öğrenme şenlikleri adı altında yıl sonu sergimizde, yöremizde bulunan bütün yaptığımız çalışmaları da onlardan her birinden örnek sunmayı düşündük. Sonucunda da, çok büyük ilgi alaka oldu. Yaptığımız çalışmaların başında, arıcılık, hayvancılık ve cevizcilik bütün çalışmalar ön plana çıktı. Bunların yaptığımız çalışmaların çok etkili olduğunu gördük. Bu çalışmaları paylaşmak istedik halkımızla” dedi. Kursiyerlerden Merve Dedeoğlu,” Sergimize katılımlardan memnunuz. Sergimiz güzel geçiyor. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Kurs öğretmeni Merve Çamcı da,””Bu yıl ahşap boyama, kurdele nakışı, giyim üzerine kurslar açmış bulunmaktayız. Öğrencilerimizle birlikte açılışımızı yaptık. Çok güzel yoğun bir şekilde açılışımız oldu. Gelen gidenden Allah razı olsun. Öğrencilerimizle buradayız” dedi. Kursiyerlerden Rahime İşler ise,” Halk Eğitimin açmış olduğu kursumuzda bulunmaktayız.. Çok memnunuz. Hocalarımıza, gösterdikleri ilgiden dolayı onlara teşekkür ediyoruz. Devamının olmasını diliyoruz” dedi. Bir başka kursiyer Şenay Aydın da,” Halk Eğitimin açtığı kurslardan çok memnunuz. Hocalarımızdan Allah razı olsun. Bize öğrettiler. Ahşap boyamayı nakış işlemeyi.El becerilerimizi ortaya döktük. Boş zamanlarımızı değerlendirdik. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.