İYİ Parti Karacasu ilçe başkanı belli oldu

İYİ Parti Karacasu ilçe başkanı belli oldu

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) 40 yıl siyaset yapan Geyre eski Belde Belediye Başkanı eğitimci ve siyasetçi 62 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Hasan Dinç, İYİ Parti Karacasu İlçe Başkanlığı’na atandı.

Dinç, “MHP’de fikirlerimizi düşüncelerimizi özgürce ifade edeceğimiz bir mecra kalmadı. Yeni bir oluşuma ihtiyaç olduğu düşüncesi ile kurulan İYİ Parti’de devam edeceğim. Türkiye’de, İYİ Parti’yle her şey daha iyi olacak” dedi.

Emekli matematik öğretmeni ve 40 yıllık siyasetçi Hasan Dinç, 1980 sonrası MHP’nin kapatılması ile kurulan Milliyetçi Çalışma Partisi’nden (MÇP) Nazilli ülkü ocaklarını kurdu. Ardından 1989 yılında bir dönem il başkanlığı iki dönemde il başkan yardımcılığı yaptığı MHP’den 1999-2004 yılları arasında Karacasu’ya bağlı Geyre Beldesi’nde Belediye Başkanlığı yaptı. Bir süre ticaretle de uğraşan Dinç, genel merkez tarafından İYİ Parti Karacasu İlçe Başkanlığına atandı.

Uzun yıllar görev aldığı MHP’deki siyasi çizgisini bundan böyle İyi Parti’de devam ettirme kararı aldığını ifade eden Dinç, “Son 10-15 yıldır genel merkezin seçim stratejisine baktığımızda başarısız olduğunu görüyoruz. Gelinen noktada 21. Yüzyıl katılımcı demokrasi yüzyılıdır. İnsanlar kendilerini ilgilendiren hayati konularda fikir ve düşüncelerini özgürce söyleyebilmelidir. Bunlar dile getirildiğinde birçok arkadaşımızın ihraç edildiğini gördük ve bundan çok rahatsız olduk. Orada aktif siyaset yapma imkanımız kalmadı. Siyasetin her geçen gün sertleştiğini gördük. MHP’de yıllarca görev yapmış arkadaşların fikir ve düşüncelerini ifade edebilmeleri için yeni bir oluşuma ihtiyaç vardı ve bu amaçla İYİ Parti kuruldu. İYİ Partiyle Türkiye iyi olacak herkes daha iyi olacak. Yeni partiyle birlikte diğer siyasi hareketler toplumun her kesimiyle beşeri ilişkilerimizi kurmak istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.