İYİ Parti'den O Anket Şirketine Suç Duyurusu!

İYİ Parti'den O Anket Şirketine Suç Duyurusu!

İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı, "CHP, İYİ Parti ve HDP’ye oy verir misiniz?" sorusunu soran anket firmasına suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı, Gezici Anket Firmasının açıkladığı anket sonuçları ile ilgili Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Anket sorusunda HDP ile işbirliği içindeymiş gibi yansıtıldıklarını belirten İl Başkanı Cemal Sarı, “HDP ile partimizin en ufak bir işbirliği ve yakınlaşması söz konusu değildir” dedi.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ve İl Başkanı Cemal Sarı, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Gezici Anket Firmasının açıkladığı anket sonuçları ile ilgili suç duyurusunda bulundu. İYİ Partililer, Gezici Firmasının seçmen algısını yönetmeye yönelik hareket ettiğini söyledi.
Suç duyurusunun ardından basın açıklamasında bulunan İl Başkanı Cemal Sarı, “Gezici Anket Firması Türkiye genelinde yapmış olduğu bir anket çalışmasında vatandaşlara sormuş olduğu ‘Millet İttifakı kapsamında CHP-İYİ Parti ve HDP’ye oy verir misiniz?’ sorusunun neticesi olarak ortaya çıkan anket sonuçlarını kamuoyuna açıklamıştır. 9 ilde yayınlanan anket sonucunun biri Aydın’dır. Hem Türkiye’de hem de Aydın’da Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti olarak 31 Mart seçimlerinde işbirliği yaptığımız doğrudur. Ancak HDP ile partimizin en ufak bir işbirliği ve yakınlaşması söz konusu değildir. Dolayısıyla yapılan anket sonuçları kamuoyunun algısını değiştirmeye yöneliktir” diyerek bu yüzden suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.
“Özellikle Aydınımızda İYİ Parti bugüne kadar HDP ile yan yana gelmedi, bugünde gelmeyecek, önümüzdeki dönemde de gelmeyecektir” gibi kesin ifadeler kullanan Başkan Sarı, “Olmayan bir şeyi olmuş gibi gösterip bunun üzerine vatandaşlarımıza tercihlerini sormak kesinlikle bir algı yönetimidir ve seçmen iradesini yönlendirmeye yönelik bir harekettir” diye konuştu.
HDP üzerinden İYİ Parti için siyasi komplolar kurulduğunu iddia eden Cemal Sarı, Aydın’ın Nazilli İlçesinde HDP’nin Belediye Başkan Adayı çıkarttığını hatırlattı. Sarı, “Nazilli ilçemiz bizim Millet İttifakı olarak Aydın’da en güçlü olduğumuz ve en büyük olan ilçemiz. Böyle bir işbirliği olmuş olsaydı Nazilli'de HDP Belediye Başkan Adayı çıkarmazdı. Böyle bir yakıştırmayı kabul etmiyoruz. Bu konudaki hukuksal haklarımızı arayacağız” dedi.(Şermin Çolak)

iyi-partinin-hdp-ile-yakinlasmasi-soz-konusu-olamaz-94861-68a96e0aeebdc734c5cf541e24acdfb0.jpg

iyi-partinin-hdp-ile-yakinlasmasi-soz-konusu-olamaz-94861-e657fb89a841ada29f7886f910727107.jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.