İYİ Partili Aydın Adnan Sezgin Mecliste!

İYİ Partili Aydın Adnan Sezgin Mecliste!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Aydın’da son günlerde yaşanan kuvvetli sağanak yağış ve fırtına nedeniyle tarım arazilerinde ve yerleşim yerlerinde ortaya çıkan zararları Meclis gündemine taşıdı.

Sezgin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu iki ayrı önergede, Aydın’da tarım sektörü başta olmak üzere birçok alanda zarara neden olan dolu yağışı ve sel nedeniyle Aydın’ın afet bölgesi ilan edilmesini talep etti. 

Aydın Milletvekili Sezgin, İncirliova, Koçarlı, Efeler, Nazilli, Acarlar ve Umurlu başta olmak üzere ekili tarım arazileri ve meskun mahallerin zarar gördüğünü belirterek, özellikle İncirliova’nın Osmanbükü Mahallesi'nde etkili olan dolu ve sağanak yağışın 5 bin dönüm ekili arazideki pamuğa zarar verdiğini vurguladı. 

Sezgin ayrıca, Nazilli başta olmak üzere çok sayıda ilçede ve yerleşim yerinde evleri ve caddeleri su bastığını, araçların yolda kaldığını, çatıların uçtuğunu ve ağaçların devrildiğini belirterek, sanayi tesislerinde de büyük maddi hasarlar oluştuğunu ifade etti.

6d2252f6-dd3d-44e3-b475-07b5d588645e.jpg

Yaşanan felaket nedeniyle oluşan hasarların giderilmesi ve kayıpların karşılanması gerektiğinin altını çizen Aydın Sezgin, yaraların sarılması için başta Nazilli ve İncirliova olmak üzere zarar gören ilçelerin afet bölgesi ilan edilmesi çağrısı yaptı.

İYİ Parti Milletvekili Sezgin, yerleşim yerlerinin zarar gördüğü ilçelerde doğal afetin sonuçlarının telafi edilmesi için ilgili belediyelere bütçe katkısı sağlanması gerektiğini de belirterek, çiftçilerin karşılaştığı zararın giderilmesi gerektiğini ve yerleşim yerlerinde mağdur olan vatandaşların da mağduriyetinin giderilerek zararlarının karşılanmasını talep etti. 

26a18f99-989f-4f53-8330-6d2d7e6bb4a6.jpg

Bakanlıklara “Geçmiş yıllarda aynı bölgelerde yaşanan benzer sel ve dere taşkınlarına karşı önlem alınmamış olmasının gerekçeleri nedir?” sorusunu da yönelten Sezgin, Tarım ve Orman Bakanı’na yönelttiği önergede ise, çiftçilerin zararlarının karşılanması amacıyla kredi, sigorta, elektrik ve vergi gibi borçlarının ertelenmesi; zirai ilaç, gübre, fide gibi borçlarının afet fonundan ödenmesi çağrısı yaptı. Sezgin ayrıca, TARSİM primlerinin yüksek olması nedeniyle ürününü sigortalatamamış olan çiftçilerin zararlarının da sigorta kapsamına alınmasını talep etti.

062bb816-c537-4acc-ba98-a0890494a2db.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.