İYİ PARTİLİ DEMİRCİ MAZBATASINI ALAMADI

İYİ PARTİLİ DEMİRCİ MAZBATASINI ALAMADI

İYİ Parti’de 251 oy alarak Aydın İl Başkanı seçilen Süleyman Demirci, Cemal Sarı ve ekibinin, Yüksek Seçim Kurulu’na itirazı nedeniyle mazbatasını alamadı.

GÜNAY PABUŞÇU-İYİ Parti 2. Olağan İl Kongresi’nde yapılan seçimlerde 551 delege oy kullanmak için sandık başına gitti. 251 oyla başkanlığı kazanan Süleyman Demirci, mazbatasını alamadı. Seçimde Cemal Sarı 225 oy alırken, Yüksel Öztürk 68 delegenin oyunu topladı. Cemal Sarı ve ekibinin, Yüksek Seçim Kurulu’na itirazları sonucu, Demirci’nin mazbatasını alamadığı öğrenildi. 2. Olağan İl Kongresi sonuçlarına itiraz etme gerekçelerini açıklayan İYİ Parti Aydın Eski İl Başkanı Cemal Sarı, seçimin hukuki çerçevede yapılmadığını söyledi.

“Ben üçe de hazırım”
Konuya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan İYİ Partili Demirci, yapılan itirazlara sert tepki gösterdi. İYİ Partili Demirci, “Herkesin gözü önünde yapılan demokrasi şölenini iptal ettirmeye çalışmak da ne oluyor? Ne yani! Aydın’daki seçimleri İstanbul seçimlerine çevirmeye çalışmakla elinize ne geçecek? Efeler ve Aydın seçimleri yetmedi mi? Üçüncüyü mü istiyorsunuz? Ben üçe de hazırım.” ifadelerini kullandı. 

030c07be-a093-4b8c-a06f-90677023b81a.jpg

“Hukuki boşluklar vardı”
YSK’ya itirazlarının ardından sürecin sonuçlanmasını beklediklerini ifade eden Sarı, “İtirazda bulunduk. Hukuki boşluklar vardı. O hukuki boşlukların düzeltilmesi için divana itiraz edilmişti. Divan da seçim kuruluna itiraz etmek üzere divanda ret kararı vermişti. Dolayısıyla o divana ettiğimiz itirazın devamıdır. Gerekçe nedir? Yargıtay onaylı üye olmayan kişilerin listelerde yer alması hukuki değildir. Yargıtay onaylı olmayan kişiler her iki listede vardı. Buna itirazımız vardı. Bir de bizim parti tüzüğümüzde cinsiyet kotası tasarrufu var, en az yüzde 25.   Ona da uyulmadı. Aydın il yönetimine aday olacak arkadaşların tüzük ve kanunun gerektirdiği yaptırımları yapmaları gerekiyor. Onlarla ilgili itirazımız var. Sürecin sonuçlanmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.