İYİ PARTİLİ SEZGİN BAKAN ALBAYRAK'A BELEDİYELERİN DURUMUNU SORDU

İYİ PARTİLİ SEZGİN BAKAN ALBAYRAK'A BELEDİYELERİN DURUMUNU SORDU

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yanıtlaması talebiyle koronavirüsle mücadele eden belediyeler hakkında soru önergesi verdi.

GÜNAY PABUŞÇU- İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yanıtlaması talebiyle koronavirüsle mücadele eden belediyeler hakkında soru önergesi verdi.
Salgınla mücadele kapsamında belediyelerin harcama kalemlerinin kayda değer bir oranda artmasının beklendiğini belirten İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, bu çerçevede su soruları yöneltti:
1) Belediyelerin koronavirüs salgınıyla mücadelesine destek olmak amacıyla, belediyelere yönelik herhangi bir destek öngörülmekte midir?
2) Salgınla mücadele sona erene kadar belediyelerin vergi, sigorta, Emekli Sandığı ve tüm ödeme yükümlülüklerinden feragat edilerek belediyelere destek olunması değerlendirilebilir mi?
3) Özellikle ilçe ve belde belediyelerin, belediye sınırları içinde yaşayan kişi başına belirlenecek anlamlı bir düzeyde seyyanen destek ödemesi yapılması uygulanacak tedbirler arasında yer alabilir mi?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.