Jandarmadan şafak operasyonu

Jandarmadan şafak operasyonu

Didim’de jandarmanın uyuşturucu tacirlerine yönelik sabaha karşı düzenlediği helikopter destekli ‘Şafak’ operasyonunda, yüksek miktarda uyuşturucu ele geçirildi ve 7 kişi gözaltına alındı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik timleri ile Didim İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş timleri Aydın, Muğla ve İzmir’de uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik eş zamanlı planlı faaliyet gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 aylık yapılan çalışmalar neticesinde, haklarında yeterli delil elde edilen şüpheliler ile ilgili 16 ara yakalamada 37 şüpheliden M.A., E.Ş., B.Ş., M.P., B.E., H.İ. ve S.A. olmak üzere 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.

ÖRGÜTE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Hakkında uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan çeşitli zamanlarda işlem yapılan 30 şüpheli ile bu şüphelilerle bağlantılı olan ve örgütlü olarak ‘uyuşturucu madde imal ve ticareti’ suçunu işleyen Didim’de 5, İzmir’de 1, Muğla’da 1 olmak üzere 7 şüphelinin yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesine yönelik operasyon, eş zamanlı gerçekleştirildi.

HELİKOPTER DESTEK VERDİ

Aydın Jandarma Filo Komutanlığı’na bağlı bir helikopter de operasyona destek verirken, şüphelilerin kaçabilecekleri noktalar helikopter ile kapatıldı. Adli makamların talimatıyla şüpheliler Ö.S., T.C., M.E., U.C., E.T., H.Ö. ve B.Y. ikamet ettikleri adreslerde şafak operasyonuyla yataklarında uyurken yakalanarak gözaltına alındı.

MALZEMELERE EL KONULDU

Şafak operasyonu kapsamında 180 gram kristal olarak tabir edilen metamfetamin sentetik uyuşturucu maddesi, 50 gram kubar esrar maddesi, 2 adet tabanca ve tabancalara ait mühimmat, 2 adet hassas terazi ve muhtelif sayıda uyuşturucu içmeye yarayan bong diye tabir edilen aparatın ele geçirildiği bildirildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.