Jeotermal incir ağaçlarını kuruttu

Jeotermal incir ağaçlarını kuruttu

Buharkent Kızıldere Mahallesi'nde jeotermal santrallerinin incir ağaçlarını kuruttuğunu savunan Ali Şenol, Zorlu Enerji Grubu aleyhine dava açtığını bildirdi.

Buharkent Kızıldere Mahallesi’nde 150 tane incir ağacının jeotermal santrali yüzünden kuruduğunu belirten Ali Şenol, şöyle konuştu:

“2014 yılında jeotermal sondaj kuyularından çıkan buhar olgunlaşan incirlerimizi kurutmaya başlattı. Şimdi ise ağaçlarımız bitmiş durumda ürün alamıyoruz” dedi. O yıl mahsulün zararının karşılandığını belirten Şenol, Adnan Menderes Üniversite’sinden 3 mühendisin analiz yaptığını söyledi. Şenol, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a ve Enerji Bakanına mektup yazdığını belirterek, “Aydın ve Denizli valilerine de mektup yazdım. Hepsinden cevap geldi ve Adnan Menderes Üniversitesi’nden mühendis gönderdiler. Analiz sonuçlarında artık verim alınmayacağı ortaya çıktı. Artık incir ağaçlarım bitmiş durumda ben bu ağaçlardan yıllık 35 bin gelir sağlıyordum. Zararımın karşılanmasını istiyorum.”

“TOPRAĞIMI SATMAM”

Zorlu Enerji Grup ile uzlaşamadıklarını bildiren Şenol, “Zararıma karşılık cüzi bir miktar söylüyorlar. Benim yıllarca verim alabileceğim ağaçlardan mahrum ettiler. Buraya ilk geldiklerinde tarlamı satın almak istediler herkes satarken ben satmadım. Şimdi de tarlamı satın almak istiyorlar ben toprağımı satmam. Ben zararlarımın karşılanmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK:DENGE GAZETESİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.