Jirinovski: Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin Kuzeyinde Tarihi Hakkı Var

Jirinovski: Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin Kuzeyinde Tarihi Hakkı Var

Türk dostu açıklamalarıyla bilinen Rus Liberal Demokrat Partisi lideri, Musul ve Halep'i Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'a benzetti ve "Bölge Türk topraklarıydı. Burada kolay anlaşabiliriz" dedi.

Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Jirinovski, Ortadoğu bölgesinin bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu'nun parçası olduğunu belirterek, "Türkiye'nin Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde tarihi hakkı var" dedi.

Rus devlet televizyonu Rossiya 1'de yayımlanan Veçer programında konuşan Vladimir Jirinovski, "Türkler Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyini birleştirmek istiyor. Türklerin buna hakları var. Daha önce bu topraklar Osmanlı İmparatorluğu'na aitti. Lozan anlaşmasından sonra sınırlar değişti. Ki bu da Türkiye'nin işine gelmiyor. Rusya olarak bu konuyu çözmemiz lazım" ifadelerini kullandı.


Jirinovski sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye orada yapmak istediğini yapsın, biz ise buna gözlerimizi kapatalım. Konu Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyi. Bu bölgeler merkezden kontrol edilemiyor. Bu konuyu düşünmemiz lazım.

Orada savaş biterse ve istikrar sağlanırsa Musul, Halep’te büyük masalar kurarız ve sofraları büyük pilavla donatırız. Rusya için Kırım ve Donbass ne anlama geliyorsa, Türkiye için de Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyi öyledir. Kırım ve Donbass Rus dünyasının bir parçası. Orada her zaman Ruslar yaşadı. Kuzey Irak ve Kuzey Suriye de Türk topraklarıydı. Burada kolay anlaşabiliriz. Rusya ve Türkiye ordusu en güçlü ordular."

Sputnik

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.