Kaç dershane lise olmak için başvurdu?

Kaç dershane lise olmak için başvurdu?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin dönüşümüne ilişkin son rakamları verdi. Avcı, 'Bugüne kadar dönüşüm için 2 bin 262 kurum müracaat etmiş. Bunlardan 2 bin 214’ünün müracaatı kabul edilip incelemeye alınmış' dedi.

NTV canlı yayınında Funda Görey’in sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin dönüşüm başvurularına ilişkin, "Bunun için getirdiğimiz bazı kriterler var. Önce mali yapısı inceleniyor. Sonra suç örgütü ve mafya ile alakası var mı, bunların hepsi inceleniyor" diye konuştu. Son rakamlara da değinen Bakan, "Bugüne kadar dönüşüm için 2 bin 262 kurum müracaat etmiş. Bunlardan 2 bin 214’ünün müracaatı kabul edilip incelemeye alınmış. Bunların 364’üne ruhsat verildi. Bu dönüşümde, ne kadar detaylı inceleme yaptığımızın göstergesidir. Bir yerleşim yerinde aynı okul türünden varsa, ihtiyaç yoksa yönlendirme yapılıyor. paralel yapıyla irtibat konusunda bunların mali yapılarından ortaya çıkarılıyor. Yasalar içerisinde hangi kriterleri karşılayıp karşılamadığına bakılıyor" ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Şu anda 900 binin üzerinde öğretmenin görev yaptığını söyleyen Bakan Avcı, bunun yarısının AK Parti döneminde atandığını söyledi.

Avcı, geçen yıl 50 bin öğretmen atandığını hatırlatarak, "MEB’e, Maliye Bakanlığı tarafından gelecek yıl tahsis edilen öğretmen ataması sayısı 47 bindir. Belirli bir planlama dahilinde bu atamaları ağustos ayında yapacağız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.