Kaçak domuz eti krizi

Kaçak domuz eti krizi

Aydın'da 5 ton kaçak domuz etiyle yakalanıp serbest bırakılan Coşkun Can’a, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar yüzünden suç duyurusunda bulunuldu. Can, kendisinden domuz eti aldığını iddia ettiği firmanın ismini verdi.

Coşkun Can, daha önce Efeler ilçesinde kaçak domuz eti satışı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Can, serbest bırakıldıktan sonra domuz eti sattığını itiraf edercesine sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Millet merak ediyordu 'Coşkun Can domuz etlerini Aydın'da nerelere veriyordu?' diye. Sizlere benden 800 kilo domuz etini alıp parasını kurban vadeli vereceğini söyleyip sonra da benim başıma bazı istenmeyen olaylar geldiğinden dolayı borcunu inkar eden firmayı açıklıyorum. Eski adıyla 'K. Sucukları' yeni adıyla 'E.A.T. Sucukları'. Aydın Valiliği ve Aydın Tarım İlçeyi göreve çağırıyorum."

Adı geçen firma yetkilisi Coşkun Can'ın bu paylaşımı üzerine Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Firma yetkilisi Tahsin Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Benim sizde alacağım var. Vadesi doldu. 11 bin 700 lira para getirmezsen senin ismini açıklayacağım" diyerek beni tehdit etti. Tabii ki parayı vermedim. Sonra benim aleyhimde mesajlar yayınladı. 6 yılda belki 50 kere denetlendik. Hiç kusurumuz çıkmadı. Bu yolla firmamızın adı kirlendi" dedi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile belediye ekipleri 29 Mayıs'ta Astim Organize Sanayi Bölgesi Havaalanı Bulvarı üzerindeki bir depoya baskın düzenlemiş deponun dondurucularında, 3 tonu işlenerek tüketime hazır hale getirilmiş, 2 tonu ise henüz işlenmemiş kaçak domuz eti ele geçirmişti. Göz altına alınan Coşkun Can ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

 

Haber Kaynağı: Aydınpost

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.