Kader onları işyerinde de birleştirdi

Kader onları işyerinde de birleştirdi

İncirliova’da Mustafa ve Mehmet Gökdağ kardeşler, berber ve marketçilik mesleğini 20 yıldır yan yana iki işyerinde sürdürüyor. Gökdağ kardeşlerin komşuluk ilişkilerine kardeşlik bağının eklenmesiyle oluşan uyumu, görenleri özendiriyor.

İncirliova’da Dolmalık mevkii olarak bilinen Hürriyet Mahallesi Karabağ yolunda iki kardeş, 20 yıldan beri yan yana esnaflık yaparak geçimini sürdürüyor. İki kardeşten biri berberlik mesleğini seçerken diğer kardeş de market işletmeciliği ile İncirliova’ya hizmet ediyor. Müşterileri, Mustafa ve Mehmet Gökdağ’ın kardeş olduğunu da öğrenince şaşkınlığını gizleyemiyor. 20 yıldır yan yana hayata tutunan iki kardeşin birbiriyle olan muhabbeti, diğer kardeşlere örnek oluyor.

ÇIRAKTI, PATRON OLDU

Mustafa Gökdağ, berberlik mesleğine 12 yaşında o zamanın muhtarı Civan Kaplan’ın yanında başladığını ve zamanla kendini geliştirerek çıraklık yaptığı işyerini 18 yaşında satın alarak, aynı yerde şuan patronluk yaptığını ifade etti. Mustafa Gökdağ, berber kalfası olduğu zamanlarda ise diğer kardeşi Bilal Gökdağ’a mesleğini öğreterek onun da berberliğine vesile olduğunu belirtti. Amcaoğlu Yasin Gökdağ’ın da berber olduğu Gökdağ ailesinde 3 aile, geçimini berberlik mesleğiyle sağlıyor. Evli ve iki çocuk babası Mustafa Gökdağ (48), “20 yıldan beri kardeşim Mehmet Gökdağ ile gül gibi geçiniriz. Zor durumlarımızda birbirimizin yardımına ilk biz koşarız. Mahallede bizi tanıyanlar bizim geçimimize gıptayla bakarlar. Birçok kişi tarafından da örnek gösteriliyoruz” dedi.

ÇALIŞMA AZMİYLE İŞYERİNİ 2 KAT DAHA BÜYÜTTÜ

Marketçilikle uğraşan diğer kardeş Mehmet Gökdağ (41) ise askerden gelince 15 metre karelik alanda mesleğini sürdürdüğünü, işyerini 75 metrekareye kadar büyüttüğünü bildirdi. Çevrede çalışkanlığı ile örnek gösterildiğini söyleyen, evli ve 3 çocuk babası Mehmet Gökdağ, birbirlerinin hem kardeş hem de komşu olduğunu öğrenenlerin şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.