Kadıköy pislik içerisinde kaldı

Kadıköy pislik içerisinde kaldı

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, Efeler’in Kadıköy Mahallesi’ndeki arıtma kanallarında incelemede bulunarak basın açıklaması yaptı.

“AYDIN HALKI BUNU HAKETMİYOR”

 

Kadıköy Mahallesi’nin yıllardır aynı sorunla baş başa kaldığını ifade eden AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, arıtmadaki kanalizasyon suyunun tarla sulamada kullanılan su kanallarıyla karıştığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin bu yanlıştan bir an önce dönmesi gerektiğini belirten Özmen, “Aydın merkezin nüfusu 300 bine yaklaştı. Artık bir kanalizasyon arıtma tesisi kurulmalı. Aydın halkı bunu haketmiyor. Kurutma kanalları pislik içerisinde ve bataklığa dönmüş durumda. Bu koku içerisinde tarım yapılması imkansız” dedi.

 

“TARIMSAL ALAN ZARAR GÖRÜYOR”

 

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan ise “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ASKİ Genel Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde olan Efeler ilçe merkezinin batı kısmında olan yerleşim alanlarında oluşan yaklaşık 10 bin metreküp debideki atık suyu, işletmede olan Doğu Atık Su Arıtma Tesisi’ne aktarmak veya kurulacak olan yeni bir arıtma tesisinde işlemek yerine yaklaşık 800 metre uzunluğundaki bir uzaklaştırma hattı inşa edip, Kadıköy civarında, Menderes Ovası halkının görmediği tarımsal alanda DSİ kurutma alanına verilmektedir. Kadıköy mevkiinde, Menderes Ovası içinde DSİ Drenaj Kanalı’na deşarj edilen bu atıklar, ciddi bir çevre kirliliği yaratmaktadır. Bu atık su Aydın, İncirliova, Germencik, Söke güzergahlarından geçen DSİ kurutma kanalı ile Büyük Menderes Nehri ile birleşerek Ege Denizi’ne dökülmektedir” diye konuştu.

 

“HALK SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLENİYOR”

 

Verimli toprakların her geçen gün azaldığına dikkati çeken Arslan, “Diğer taraftan arıtılmamış kentsel atık suların sulama amaçlı kullanılan sulara karışması ile dünyanın en verimli topraklarına sahip Aydın Ovası’nda yetişen ve hasat edilen ürünlerin

tüketilmesi, hastalık yapıcı birçok migroorganizmanın insanlara buluşmasına neden olmakla birlikte halk sağlığını da olumsuz etkilemektedir. 2013 yılında AK Parti merkez ilçe başkanlığımız konuyu gündeme taşımıştır, ama herhangi bir sonuç çıkmamıştır” ifadelerini kullandı.

 

8ddbbe16f62327e228894ff6aa80dc5e.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.