Kadın Cinayeti Davasından Karar Çıkmadı

Kadın Cinayeti Davasından Karar Çıkmadı

İzmir’de, boşandığı eşi Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Serpil Erfındık’ı bıçakla öldürdükten sonra cep telefonu ile cüzdanını gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan V.A.’nın ömür boyu hapis cez...

İzmir’de, boşandığı eşi Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Serpil Erfındık’ı bıçakla öldürdükten sonra cep telefonu ile cüzdanını gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan V.A.’nın ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasında karar çıkmadı.

İki buçuk yıl önce, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan ve boşandığı eşi V.A. tarafından bıçakla öldürülen 38 yaşındaki Serpil Erfındık’ın duruşması, bugün İzmir Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya zanlı V.A. ile avukatı, Serpil Erfındık’ın annesi Tülay Aksakal ile avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına avukat Emine Şentüfekçi Tezcan, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Yönetim Kurulu üyesi Ayşegül Altınbaş, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Sanem Deniz Kural ve platform avukatları katıldı. Başka bir mahkemede görülen telefon çalma davası, ağır ceza dosyası ile birleştirildi. Anne Tülay Aksakal’ın avukatları, sanığa başkalarının da yardım ettiğini ileri sürerek, soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu. Sanık avukatı bu talebin reddedilmesini istedi.

ÇOCUĞUN EŞYALARINI ALIP ÇANTAYI FIRLATTIM

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya geniş güvenlik önlemi altında getirilen tutuklu sanık V.A., "Olaydan sonra eşime ait iki çantayı alıp taksiye bindim. Takside çocuğuma ait bez ve eşyaları aldıktan sonra yakalanmamak için çantayı camdan dışarı fırlattım. Çantanın içinde eşime ait cep telefonu ile cüzdanı vardı. Ben, iddia edildiği gibi kendisine ait banka kartından para çekmedim" dedi.

TALEP REDDEDİLDİ

Ailenin avukatı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan alınan kayıtların bilirkişi tarafından çözümünün yaptırılarak rapor istenmesini talep etti, ancak sanık avukatı Nazif Çavdar, bu talebin müvekkilinin ailesini suça katmaya yönelik bir çaba olduğunu savunup reddini istedi. İddia makamı savcı, geçen duruşmada da aynı talebin yapıldığını ve red kararı verildiğini, yenilenen talebi yine reddettiğini belirtti. Duruşmaya katılan anne Tülay Aksakal, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, tarafların yazılı beyanlarını sunmaları için duruşmayı Temmuz ayına erteledi. Duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı. Öğretim görevlisi Serpil Erfındık’ın ölümüne göz yumulduğunu ileri süren platformun İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, "Kadın cinayetlerini durdurmak için toplumun her kesiminden, her siyasi görüşten kadınlar omuz omuza vermiş durumda. Kadına yönelik şiddet konusunda Meclis’te oluşturulan komisyonu etkin çalışmaya ve verdiğimiz mücadelenin yanında olmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.