Kadınlar milletvekili koltuklarına göz dikti

Kadınlar milletvekili koltuklarına göz dikti

Aydın 25. dönem kadın milletvekili aday adayları, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Aydın Şubesi’nin işbirliği ile bir araya gelerek gövde gösterisi yaptı.

Toplantıda konuşan Türk Kadınlar Konseyi Derneği Aydın Şubesi Başkanı Tülay Aydın, kadın erkek eşitliğine değinerek, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Aydın’dan 4 kadın milletvekili adayını mecliste görmek istediklerini ifade etti. Aydın’da 26 kadın milletvekili aday adayı olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Aydın, bu sayıdan memnun olduklarını öne sürdü.Türk Kadınlar Konseyi Derneği Aydın Şubesi, 25. dönem milletvekili genel seçimlerinde Aydın’dan milletvekili aday adayı olan kadınlar için tanıtım ve destekleme toplantısı düzenledi. Aydın Nevzat Biçer Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Aydın Şubesi Başkanı Tülay Aydın, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Gümüş, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul, Vatan Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Kader, Aydın 25. dönem kadın milletvekili aday adayları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Aydınlı kadınlar katıldı.

Toplantıda AK Parti, CHP, MHP ve Vatan Partisi’nden kadın milletvekili aday adayları sırasıyla katılımcılara tanıtıldı. Kura çekimi yapılarak sırasıyla kürsüye gelen aday adayları kendilerine verilen 5’er dakikalık süre içinde kendilerini tanıtarak seçilmeleri durumunda yapacak oldukları faaliyetleri anlattı.

“KADINSIZ DEMOKRASİ, DEMOKRASİ SAYILAMAZ”

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Türk Kadınlar Konseyi Derneği Aydın Şubesi Başkanı Tülay Aydın, kadınların Türkiye’de önemli yere sahip olduklarını dile getirerek, “1935 yılında kadınların mecliste temsil oranı ile dünya 2.si olan Türkiye cumhuriyeti ne yazık ki bugün dünya listelerinin son sıralarında yer almıştır. Demokrasi halk tarafından yönetim demektir. Oysa bugün ülkemizde demokrasi erkekler tarafından yönetim anlamındadır. Toplumun yarısından fazlasını oluşturan kadınlara kapalı bir siyaset yapılamaz. Siyasette tam eşitlik istiyoruz. Kadınsız demokrasi, demokrasi sayılamaz” dedi.

“KADINI ÖZGÜR BİREY YAPACAK ÇÖZÜMLER BULUNMALIDIR”

Toplumlarda insan yetiştiren, yeni kuşaklar oluşturanların kadınlar olduğunu işaret eden Aydın, “Kadın üretkendir, kadın yaratıcıdır, kadın duyarlıdır. Bu üretkenlik, bu yaratıcılık ve bu duyarlılık mutlaka toplumsal yaşama kanalize edilmelidir. Bunun da tek yolu kadının yönetim ve siyasetin içinde olmasıdır. Siyasette kadının temsilinde görülen eksikliğin elbette çok farklı nedenleri vardır. Eğitimsizlik, geleneksel yaşam biçimleri, tutucu değer yargıları, zaman ve maddi olanak yetersizliği kadınlar arasında dayanışma eksikliği ve çekingenlik bu nedenlerin başlıcaları olarak gösterilebilir. Ancak tüm bu sorunlar çözümü elbette çok uzun vadeli çalışmaları gerektirmektedir. Her şeyden önce kadını özgür birey yapacak çözümler bulunmalıdır” diye konuştu.

“KADINLARIMIZ HİÇ ŞÜPHESİZ SİYASETTE DE BAŞARILI OLACAKLARDIR”

Siyasi partilerin tüzükleriyle kadınlara erkeklerle eşit oranda yer açmaları gerektiğini vurgulayan Aydın, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Eğitimde, iş ve meslek yaşamında başarılarını kanıtlamış olan kadınlarımız hiç şüphesiz siyasette de başarılı olacaklar ve katıldıkları her meclisin çıtasını yükselteceklerdir. Çağdaş bir Türkiye kadını ve erkeği eşit bir Türkiye ile mümkündür”

Kadınlar milletvekili koltuklarına göz dikti

Kadınlar milletvekili koltuklarına göz dikti

Kadınlar milletvekili koltuklarına göz dikti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.