Kağıtçılık Günü Panelle Kutlandı

Kağıtçılık Günü Panelle Kutlandı

Yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde Kağıtçılık Günü Paneli düzenlendi.Seka Kağıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle kurulma çalışmaları devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde ‘Kağıdın dünü bugünü ve yarı...

Yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde Kağıtçılık Günü Paneli düzenlendi.

Seka Kağıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle kurulma çalışmaları devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde ‘Kağıdın dünü bugünü ve yarını’ konulu panel düzenlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü, Kocaeli Sekalılar Derneği, İzmit Sekalılar Derneği ve Seka Çocuk Dostları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği panelde kağıdın geçmişten günümüze Kocaeli’ndeki öyküsü tartışıldı.

Yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde gerçekleşen ‘Kağıdın dünü bugünü ve yarını’ panelinde Müzeler Şube Müdürü Halil Zorlu, Seka Kağıt Müzesi Danışmanı Prof. Dr. Emre Dölen, Kocaeli Sekalılar Derneği Başkanı Münir Savaşlıoğlu, İzmit Sekalılar Derneği Başkanı Erdoğan Külah ve Seka eski Genel Müdür Yardımcısı Engin Gençoğulları konuşma yaptı. Panele dernek üyeleri ve Sekalılar katıldı.

Panelde söz alan Zorlu, yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kağıt Müzesi’ni bu yıl açmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Zorlu, Türkiye’nin en büyük kağıt müzesinin Kocaeli’de olacağını söyledi. Seka Kağıt Müzesi Danışmanı Prof.Dr. Emre Dölen kağıtçılığın tarihçesi hakkında sunum yaptı. Panelde söz alan eski Genel Müdür Yardımcısı Gençoğulları, Seka Kağıt Fabrikası ve Mehmet Ali Kağıtçı hakkında bilgi verdi.

Seka Kağıt Müzesi’nde gerçekleşen ve Kocaeli Bilim Merkezi’nin açılış programı nedeniyle geçtiğimiz hafta sonunda düzenlenen 18 Nisan Kağıtçılık Günü ‘Kağıdın dünü bugünü ve yarını’ paneline katılan Sekalılar, panel sonrasında Seka Kağıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi’ni gezdiler. Sekalıların, bir dönem kağıt üretmek için çalıştıkları yerler, müze olarak korunacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.