Kahraman Tazeoğlu, ’Bukre’ Kitabındaki Cem’in Şarkıcı Gökhan Türkmen Olduğu İtiraf Etti

Kahraman Tazeoğlu, ’Bukre’ Kitabındaki Cem’in Şarkıcı Gökhan Türkmen Olduğu İtiraf Etti

7. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılarak bir söyleşi düzenleyen Yazar Kahraman Tazeoğlu, ’Bukre’ kitabındaki ’Cem’ karakterinin Gökhan Türkmen olduğunu itiraf etti.7. Kocaeli Kitap Fuarı, yazar Kahraman Ta...

7. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılarak bir söyleşi düzenleyen Yazar Kahraman Tazeoğlu, ’Bukre’ kitabındaki ’Cem’ karakterinin Gökhan Türkmen olduğunu itiraf etti.

7. Kocaeli Kitap Fuarı, yazar Kahraman Tazeoğlu’nu bu yıl da okurlarıyla buluşturdu. Kitap Fuarı’nda büyük ilgi ve sevgiyle karşılaşan Tazeoğlu, kendisini okurlarıyla buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Tazeoğlu, okumanın önemine vurgu yaptığı söyleşisinde “Türkiye’de kitap okumayı sevmeyenler için kitap yazan tek yazar benim” dedi. Tazeoğlu, 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Bukre” adlı romanındaki Cem karakteriyle ilgili ilk kez önemli bir açıklama yaptı ve Cem’in şarkıcı Gökhan Türkmen olduğunu açıkladı.

Tazeoğlu, Uluslararası İnterteks Fuar Alanı’ndaki Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda okumak konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Okurlarının yoğun ilgisi nedeniyle Yahya Kaptan Konferans Salonu tıklım tıklım doldu. Tazeoğlu söyleşisine sosyal medyanın gücüne yönelik fikirlerini anlatmakla başladı. Özellikle genç nesil için sosyal medyanın büyük önemi olduğunu kaydeden Tazeoğlu, “Gençler buradan kendilerini ifade etmeyi seviyorlar. O günkü ruh hallerine göre benim de kitaplarımın yer aldığı sözleri paylaşıyorlar. Söz paylaşıldıkça o yazarı tanımak isteyenler de kitaplarını alıyor. Ben de bu yazarlardan biriyim. Bu nedenle sosyal medyayı önemsiyorum” şeklinde konuştu.

Tazeoğlu, söyleşisinde çok okumayan bir toplum olduğumuza değinerek, kendisinin de yazar olarak bu çok okumayan grubu hedeflediğini anlattı. “Kitap okumayanlara kitap okumayı sevdirmeliyim dedim ve yola böyle çıkım. Amacıma da büyük ölçüde ulaştım. Bir süre sonra karşılaştığım okurlarımdan ‘Ben okumaya sizinle başladım’ sözleri duymaya başladım. Türkiye’de kitap okumayı sevmeyenler için kitap yazan tek yazar benim. Lütfen okumaya devam edin. Okumayı sevmeyenlere ise benim kitaplarımı önerin. Okudukça bu sevgi artar, ardından başka yazarlar gelir” şeklinde konuştu.

Öte yandan Tazeoğlu, bir okurunun “Bukre” romanındaki "Cem" karakteriyle ilgili sorusunu yanıtlarken de önemli bir açıklamada bulundu. Tazeoğlu, ilk kez Kocaeli’nde yaptığı açıklamada, “Bukre”deki Cem karakterinin şarkıcı Gökhan Türkmen olduğunu söyledi. Tazeoğlu salondaki hanım izleyicilerin yoğunluğuna da dikkat çekerek, “Aslında Türkiye’de böyle, kadınlar okuma oranının yüzde seksenini oluşturuyor. Benim sayfamda da durum aynı. Neden hemcinslerim böyle diye düşünmüyor değilim. Ama hanımlar daha fazla okuyor” dedi.

Söyleşisinde okurlarından gelen soruları da yanıtlayan Tazeoğlu, gelen yoğun istek üzerine şiir okudu. Sevilen yazar daha sonra, uzun bir kuyruğun oluştuğu, imza alanında okurları için kitaplarını imzaladı. Okurlar kitaplarını imzalatabilmek için saatlerce ayakta bekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.