Kahta’da Anneler Günü Kutlandı

Kahta’da Anneler Günü Kutlandı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği tarafından organize edilen "Anneler Günü" programı düzenlendi.Düzenlenen...

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği tarafından organize edilen "Anneler Günü" programı düzenlendi.

Düzenlenen programa, Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk ve eşi Ebrar Baştürk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Kahta şube müdürü Yeter Yılmaz, Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Emine Kardeş ve bir çok anne katıldı.

Organize edilen yemekli programda Kahtalı olan ünlü ses sanatçısı Kahtalı Mıçe’nin Türküleriyle şenlendi. Türküler eşliğinde halaylar çekildi. Kahta’da düzenlen Anneler Günü programında 3 tane anne yılın annesi seçildi. 12 tane hasta olan çocuklarına yapmış olduğu fedakârlıktan dolayı Fidan Can, çocuklarının eğitimine katkıda bulunarak eğitim alanında gösterdiği fedakârlıktan dolayı da Fatma Öztürk ve gerek şehir merkezinde gerekse kırsal alanda kadınların sorunlarını dinleyen ve çözüm yolunda gösterdiği katkılardan dolayı da Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk’ün eşi Ebrar Baştürk seçildi. Yılın annesi seçilen annelere plaketler takdim edildi. Ayrıca yılın annesi olan Fidan Can ve Fatma Öztürk’e nakdi yardım yapıldı.

Yılın annesi olarak seçilen Ebrar Baştürk yaptığı konuşmada, "Bütün annelerin, anneler günü kutluyorum. Teşekkür ediyorum programa katıldığınız için. Ayrıca beni bu ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum" dedi.

Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk ise “Burada yılın annelerini nasıl seçtik onu söyleyeyim. Bir tane annemizin 12 çocuğu hasta. Tabiri caizse saçını süpürge etmiş. Bütün zorluklara katlanıp çocuklarının sağlığına kavuşması için onların her şeyiyle ilgilenmiş. Bütün anneler ilgileniyor ama onun yükü biraz daha ağır. Daha güç şartlar altında annelik yapıyor. O yüzden Fidan Can’ı yılın annesi seçtik. Diğer annemiz çocuklarına eğitimine yönelik yaptığı katkılarından dolayı yılın annesi seçtik. Bir tane çocuğu üniversite mezunu şuan sınavlara hazırlanıyor, bir diğeri diş hekimliği okuyor, bir çocuğu ilahiyat okuyor diğer çocukları lisede okuyorlar. Bütün çocuklarını türlü zorluklara katlanarak, apartmanlarda temizlik yaparak kendi gayretleriyle okutmaya çalışıyor. Onu da seçmemizin nedeni milletimizin toplumumuza hayırlı evlatlar hediye etmekten göstermiş olduğu başarıdan dolayı Fatma Öztürk’ü seçtik. Ben her 2 annemizin de ellerinde öpüyorum. Hepiniz onunla aynı durumda olsanız aynısını yaparsınız. Ama Allah bu imtihanı onlara reva görmüş. Bu imtihanı onlara vermiş. Çocuklarımız hasta olmasın Allah inşallah herkesin hastasına şifa versin” dedi.

Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Emine Kardeş ise "Programı Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği olarak beraber düzenledik. Sayın kaymakamımız sağlık ve eğitim alanında yılın annesini seçti. Bizde yerel ve kırsal alanda gösterilen başarıdan dolayı yılın annesini seçtik. Ateşler içerisinde olan annesini bırakıp gelip halkla ilgilendi. Ondan sonra gidip çocuklarıyla ilgilendi. Diğer annemiz hasta olmasına rağmen çocuklarını çok güzel okutmuş. Diğer annemizin 2 tane ilik kanseri olan çocuğu bulunmakta. Çocuğuna ilik vermek istemiş ama kendiside kanser olmuş. Sağlık alanında da onu seçtik. İnşallah hayırsever bir işadamı ya da vatandaş yardım eder. Kim olduğu önemli değil yeter ki annelerimize yardımcı olsun. Çocukların sağlığına kavuşmasına yardımcı olur. Çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunur” dedi. Programdan sonra tüm katılımcılara hediyeler dağıtıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.