Kale: ASKİ, haksız kazanç elde ediyor

Kale: ASKİ, haksız kazanç elde ediyor

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, ASKİ’nin geçmişe dönük su sayaçlarını faturalandırılırken geçmiş dönem fiyat tarifesinden değil, bugünün fiyat tarifesinden okunarak faturalandırıldığını iddia etti.

Kale, “Bu faturalardaki ücretle, ‘Biz en ucuz suyu kullanıyoruz’ demeleri örtüşmüyor. Her ay su sayacı okumamanın bedelini, vatandaşa yüksek bedelden su satarak haksız kazanç elde ediyorlar” dedi.

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, son yerel seçimlerden önce mevcut İncirliova Belediyesi’nin ilçedeki su sayaçlarını uzun zaman okunmadığını söyledi. Aydın’ın Büyükşehir olmasından sonra su ve kanalizasyon işlerinin de Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne aktarıldığını hatırlatan Kale, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASKİ) geçmişe dönük olan su sayaçlarını bugünün fiyat tarifesinden faturalandırıldığını öne sürerek, ASKİ’nin vatandaşlardan haksız kazanç elde ederek fahiş ücretler aldığını ifade etti. İncirliova Belediye Başkanı Kale, şu açıklamalarda bulundu:

“Önceki gün vatandaşın birine gelen su faturasındaki su miktarını ve diğer hizmetleri incelediğimizde çıkan ücret, ASKİ’nin sunduğu tarifelerin içerisinde yer almıyor. İncirliova’da bir hane çöp üretme pozisyonunda ise biz katı atıktan hane başı 11 lira 49 kuruş alıyoruz. Bu rakam hiçbir şekilde ne aşağı iniyor ne yukarı çıkıyor. ASKİ, zamanında okunmayan su sayaçlarını hesaplarken, son tarife üzerinden hesaplıyor. Yani geçmişe dönük bir su faturasını hesapladığımızda normalde 85 lira ücret ödeyecekken şu an 185 lira ödüyoruz. Uzun zamandır okunmayan su sayaçlarını da metre küp cinsinden kademeli olarak hesaplanıyorsa vatandaşlara fahiş bir fiyat ödetiliyor. Düzenli şekilde her ay su sayacı okumamanın bedelini, vatandaşa yüksek bedelden su satarak haksız kazanç elde ediyorlar. Bu faturalardaki ücretle, ‘Biz en ucuz suyu kullanıyoruz’ demeleri örtüşmüyor. ASKİ de su ödemelerini su okumalarına bağlı olarak aylık periyodik düzene bağlı olarak uygularlarsa bu tartışmaların azalacağına inanıyorum.”

“ASKİ, TARAFINDAN ŞU ANA BİZE ÖDEME YAPILMADI”

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, ilçe belediyelerine aktarılması gereken ‘katı atık’ ücretlerinin kendilerine aktarılmadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Biz kendi hesaplarımızla katı atık ücretinin abonman başına düşen miktarı bildirdik. Bu ücret su tüketimine bağlı olmayan bir ödemedir. Bu ücreti ‘ASKİ’ her ay bizim adımıza tahsil edip, daha sonra da bu ücretleri bizim hesabımıza yatırması gerekiyor. ASKİ tarafından şuana kadar bize bir ödeme yapılmadı. Ancak haberimiz olmadan ve bize danışılmadan bu ücretler, bizim önceki hesaplarla mahsuplaşılmış. ASKİ, yapılan çalışmaların tahsilatlarını çok net anlatması lazım. Haftada 2 gün çöp toplayan belediye olduğumuz için bizim maliyetimiz daha yüksek. Bu hizmeti sağlamamızın karşılığında hak ettiğimiz katı atık ücretlerinin, hesaplarımıza aktarılmasını arzu ediyoruz. Bunlar bize gelir olarak yansırsa İncirliova’nın ne kadar temizlik kampanyası yürüttüğü de ortaya çıkacaktır. Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından 1 yıl geçti. Hala ASKİ, 11 Bin nüfuslu Acarlar Mahallesi’nde ciddi bir tahsilat çalışmasına başlamadı. ASKİ’nin Acarlar’a da en kısa zamanda tahsilat bürosu açarak faaliyete geçmelerini talep ediyoruz.”

“ALT YAPISI OLMAYAN MAHALLELERE ATIK SU YAZMIŞLAR”

Alt yapısı olmayan mahallelere de ‘atık su’ yazılmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Gürşat Kale, durumdan mağdur olan vatandaşların İncirliova Belediyesi’ne mailler attığını ifade etti. İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, İncirliova Belediyesi’ne atılan maili şu sözlerle anlattı:

“Başkanım iyi çalışmalar. Osmanbükü’nden ulaşıyorum size. Dün 12.00 itibari ile su faturamız bize ulaştı 100 TL. 40 TL atık su bedeli gözükmektedir. Osmanbükü’nde alt yapı olmadığı halde neden atık su bedeli yazmışlar bize yardımcı olursanız seviniriz başkanım. Mahallece hepimiz mağduruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.