Kamu Spotu Zeytinyağı Sektörünü Hareketlendirdi

Kamu Spotu Zeytinyağı Sektörünü Hareketlendirdi

Zeytin ve zeytinyağı tüketiminin artırılması için kamu spotu ile yapılan tanıtım çalışmaları sayesinde sektörün hareketlendiği belirtildi.

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, yaptığı açıklamada; "Zeyti be zeytin yapı tanıtım çalışmalarımızı 5’incisi yapılan Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’na üst üste ikinci defa katılarak sürdürdük. Fuarın ilk gününde standımızı İran, Çin Halk Cumhuriyet, Güney Kore gibi farklı ülkelerden alıcılar ziyaret etti. Ayrıca fuar öncesinde gerçekleştirilen açılış töreni sırasında Uluslararası Zeytin Konseyi ve söz konusu Konsey’in ülkemizdeki sekreterya faaliyetlerini gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile verimli görüşmeler yaptık" diye konuştu.

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün 2023 yılında 650 bin ton zeytinyağı ve 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin üretimine ulaşmayı hedeflediğini kaydeden Kadri Gündeş, “Sektörümüzdeki üretimin katma değere dönüşmesi için güçlü bir iç piyasa gerekiyor. Bu bağlamda ZZTK olarak iç tanıtıma da dış tanıtım kadar önem veriyoruz. Fuarlara katılıyor, alım heyetleri düzenliyoruz. Zeytin ve zeytinyağının sağlıklı yaşam için gerektiğini hem iç hem dış piyasada anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi öncülüğünde sektörün güç birliği yaptığına da değinen Gündeş, "Kamu spotu çalışmalarına RTÜK’ten onay aldık. Bu sayede zeytin ve zeytinyağı tüketiminin artmasını amaçlıyor, gelecek kuşakların sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmak istiyoruz. RTÜK onayı sonrası zeytin ve zeytinyağı kamu spotumuz, 230 televizyon, 93 radyo kanalında yayınlanmaya başladı. Söz konusu kamu spotu filmimizi fuar sırasında standımızda ziyaretçiler ile paylaşıyoruz. Yine fuar sırasında standımızı ziyaret eden tüketicilere Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından akredite edilen Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı Tadım paneli üyelerince zeytinyağı tadım eğitim verilmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.