Kanalizasyon Çilesi !

Kanalizasyon Çilesi !

Aydın'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte köyden mahalleye dönüşen ve kanalizasyonu olmayan yerleşim yerlerinden en büyük sıkıntıyı Çine'nin Karakollar Mahallesi çekiyor.

Fosseptik çukurları yeterince derin kazılmadığı için pis sularını sokağa salmak zorunda kalan mahalleli, acilen kanalizasyon istiyor.

Çine'nin Karakollar Mahallesi kuzey doğuya doğru büyürken, Kır Mahallesi diye adlandırılan bölgenin yer altının gök taşı olması nedeniyle fosseptik çukurları çok derin kazılamıyor. Kır Mahallesi bölgesinde yaşayanlar, haftada bir dolup taşan fosseptik çukurlarını bir şekilde boşaltmak zorunda kalıyor. Vatandaşlar, her hafta belediye ekiplerini çağırmaktan bıktıklarını belirtiyor. Blediyenin boşaltma işini ücret karşılığı yaptığını iddia eden vatandaşlar, bu parayı maddi durumları iyi olmadığı için ödeyemediklerini söylüyor. Hal böyle olunca birçok kişi evinde fosseptik çekme motoru bulunduruyor. Vatandaşlar, dolan fosseptiklerini gece sokağa boşaltıyor. Vatandaşa eziyet haline gelen bu durum, insan sağlığı açısından da tehlike oluşturması nedeniyle acil önlenmesi gereken bir sorun olarak bekliyor. Vatandaşlar, yetkililerden acilen mahallede kanalizasyon çalışmalarının başlatılmasını istiyor.

 

YETKİLİLER İNCELEME YAPTI

 

Karakollar Mahallesi Muhtarı Yalçın Kavak, mahallenin kuzey doğusunun yer altında gök taşı olduğunu ve bu nedenle çukurların derin kazılamadığı bilgisini doğrularken, mahalleli olarak bu sorunun giderilmesini dört gözle beklediklerini ifade etti. Ayrıca mahalledeki bu sorunu Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe yolu ile ilettiğini belirten Muhtar Kavak, belediye yetkililerinin bölgede inceleme çalışmaları yaptığını ve sorunun çözülmesi için gereken çalışmaları başlatacakları bilgisini verdiklerini söyledi. 

KAYNAK:DENGE GAZETESİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.