KANARYA AVANTAJ PEŞİNDE

KANARYA AVANTAJ PEŞİNDE

Sarı Lacivertliler bugün, taraftarı önünde ilk resmi maçına çıkıyor. Fransa'nın güçlü temsilcisi Monaco ile Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme karşılaşmasında nefes kesen bir mücadeleye çıkacak kanarya, Fransız temsilcisi önünde avantaj arayacak.


Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın Fransa'nın Monaco takımı karşısında rövanş için avantaj sağlamak istiyor.            Sarı-lacivertliler, 2016-2017 sezonunun ilk resmi maçına seyircisi önünde çıkacak. Fenerbahçe ile Monaco arasında Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 21.30'da başlayacak. Müsabakayı İspanya Futbol Federasyonundan Jesus Gil Manzano yönetecek. Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 2015-2016 sezonunu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmek için ilk engel olan Monaco'yu geçmek zorunda. Sarı-lacivertliler, Fransız temsilciyi elemesi durumunda play-off turuna adını yazdıracak. Fenerbahçe ile Monaco arasındaki eşleşmede, rövanş mücadelesi 3 Ağustos Çarşamba günü Fransa'da oynanacak. Sarı-lacivertliler, Monaco müsabakasıyla 62 gün sonra resmi bir karşılaşmaya çıkacak. Fenerbahçe, son resmi maçında 26 Mayıs'ta Antalya'daki Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'la karşılaşmış ve rakibine 1-0 yenilmişti.      
Fransa Birinci Futbol Ligi takımı Monaco, UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında, sakatlığı devam eden Hırvat kalecisi Danijel Subasic'in, Fenerbahçe karşısında oynayamayacağını duyurdu. Monaco Kulübünden yapılan açıklamada, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Hırvatistan'ın Portekiz'e uzatmada 1-0 mağlup olduğu maçta sakatlanan 31 yaşındaki Subasic'in, 27 Temmuz Çarşamba günü İstanbul'daki karşılaşmada oynayacak durumda olmadığı bildirildi. Monaco, bu sezon, İtalya'nın Roma takımından, bir dönem Galatasaray'ın kalesini de korumuş 39 yaşındaki Morgan De Sanctis'i kadrosuna katmıştı.    
Avrupa Kupaları'nda oynadığı son dokuz maçta sadece bir kez yenilen Fenerbahçe, bu dokuz maçın beşinde kalesini gole k.apatmayı başardı. Monaco Avrupa Kupaları'nda oynadığı son altı maçta bir galibiyet alabildi. Fenerbahçe, Fransız takımlarıyla 17 kez karşılaştı (4G 3B 10M). Fenerbahçe, Fransa takımlarına karşı üç maçtır yenilmiyor. Monaco, Türk takımlarıyla üç defa eşleşti (tamamı Galatasaray ile); bunların ikisinde elendi, birinde turu geçebildi. Monaco Avrupa Kupaları'nda deplasmanda oynadığı son yedi maçta kalesini gole kapatamazken bu maçlarda iki galibiyet alabildi.
Fenerbahçe, Avrupa Kupaları'nda evinde oynadığı son dört maçta yenilmezken bu maçların üçünde kalesini gole kapattı. Monaco, Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde oynadığı sekiz maçta beş galibiyet aldı (1B 2M). Bu dört eşleşmenin ikisinde üst tura çıkan taraf Monaco oldu. Monaco daha önce üç kez Şampiyonlar Ligi ön elemelerinin son aşamasına kalmayı başardı ve bunların birinde Şampiyonlar Ligi gruplarına katılma hakkı kazandı: 2004/05 v Gorica. Monaco Şampiyonlar Ligi ön elemelerinin son aşamasında 2015/16'da Valencia'ya ve 2005/06'da Real Betis'e elenerek gruplara kalmayı başaramamıştı. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde oynadığı 28 maçta 11 galibiyet aldı (9B 8M). Fenerbahçe bu 14 eşleşmenin sekizinde bir üst tura çıkmayı başardı. Fenerbahçe daha önce sekiz kez Şampiyonlar Ligi ön elemelerinin son aşamasına kalmayı başardı ve bunların dördünde Şampiyonlar Ligi gruplarına katıldı: Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön elemelerinin son aşamasında 2013/14'te Arsenal'e, 2012/13'te Spartak Moskova'ya, 2006/07'de Dinamo Kiev'e ve 2002/03'te Feyenoord'a elenerek gruplara kalmayı başaramamıştı. Robin van Persie 20 Ağustos 2015'teki Atromitos maçından bu yana Avrupa Kupaları'nda gol atamıyor. Robin van Persie'nin bundan daha uzun gol atamadığı serisi ilk Avrupa maçından ilk Avrupa kupası golüne kadar geçen 17 maçlık seriydi.
Fenerbahçe Monaco maçı hangi kanalda saat kaçta?
Fenerbahçe Monaco maçı 27 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21:30'da başlayacak. Karşılaşma D-Smart platformunda yer alan Smart Spor 77. kanaldan canlı olarak ve şifreli yayınlanacak.
Sakat oyuncuların durumu netleşiyor
Teknik direktör Vitor Pereira sakat oyuncuların alternatiflerine karar vermeye çalışıyor. Fabiano'nun takıma dönmesi teknik ekibi sevindirirken, antrenmanlara başlayan Volkan Demirel'in de lige kadar hazır hale gelmesi bekleniyor.Cezası nedeniyle Monaco ile oynanacak ilk maçta oynayamayacak  Mehmet Topal'ın sağlık durumu iyiye giderken, deneyimli futbolcunun rövanş maçına yetişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Milli takımdan dönerek sezon başı hazırlıklarına başlayan yeni transfer İsmail Köybaşı ise sakatlığı nedeniyle Monaco maçlarını kaçıracak. Pereira bu bölgede Hasan Ali Kaldırım'ı ilk 11'de görevlendirecek. Santraforda soru işareti  Pereira'yı esas düşündüren bölge ise santrafor.
Monaco yedek kaleci ile çıkabilir
Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımı Monaco, UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında, sakatlığı devam eden Hırvat kalecisi Danijel Subasic'in, Fenerbahçe karşısında oynayamayacağını duyurdu. Monaco Kulübünden yapılan açıklamada, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Hırvatistan'ın Portekiz'e uzatmada 1-0 mağlup olduğu maçta sakatlanan 31 yaşındaki Subasic'in, 27 Temmuz Çarşamba günü İstanbul'daki karşılaşmada oynayacak durumda olmadığı bildirildi. Monaco, bu sezon, İtalya'nın Roma takımından, bir dönem Galatasaray'ın kalesini de korumuş 39 yaşındaki Morgan De Sanctis'i kadrosuna katmıştı.
Fenerbahçe'de Monaco hazırlıkları
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 27 Temmuz Çarşamba günü Fransa ekibi Monaco ile karşılaşacak Fenerbahçe, hazırlıklarını Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde yaklaşık 1.5 saat süren çalışma salonda yapılan core antrenmanın ile başladı. Ardından çalışmalar sahaya geçilerek ısınma, çabukluk ve koordinasyon hareketleri yapıldı. Daha sonra 2 gruba ayrılan futbolcular, 5'e 2 top kapma ve pas çalışması yaptılar. Antrenman, taktik çalışmalarıyla tamamlandı. Bu arada eşyalarını toplamak amacıyla tesislere gelen Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Diego Ribas, takım arkadaşları ve teknik ekiple vedalaştı.Sarı lacivertli takım, Monaco maçının hazırlıklarını bugün (26 Temmuz Salı) Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde saat 18.00'da yapacağı antrenmanla tamamlayacak.  
Monaco'dan Subasic açıklaması
Monaco, UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında, sakatlığı devam eden Hırvat kalecisi Danijel Subasic'in, Fenerbahçe karşısında oynayamayacağını duyurdu. Monaco Kulübü'nden yapılan açıklamada, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hırvatistan'ın Portekiz'e uzatmada 1-0 mağlup olduğu maçta sakatlanan 31 yaşındaki Subasic'in, 27 Temmuz Çarşamba günü İstanbul'daki karşılaşmada oynayacak durumda olmadığı bildirildi. Monaco, bu sezon, İtalya'nın Roma takımından, bir dönem Galatasaray'ın kalesini de korumuş 39 yaşındaki Morgan De Sanctis'i kadrosuna katmıştı.
Bordeaux'ya karşı tarihi başarı                            
 Fenerbahçe, Fransız takımlarına karşı fazla şansı tutmasa da 1985-1986 sezonunda önemli bir başarıya imza attı. Sarı-lacivertliler, o sezon Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1. turda Fransa ekibi Bordeaux'yla eşleşti. Fenerbahçe, o dönemlerde Avrupa'nın en önemli takımları arasında gösterilen Fransa şampiyonunu deplasmandaki ilk maçta 3-2 yendi. Rövanşta İstanbul'da rakibiyle golsüz berabere kalan sarı-lacivertli ekip, o dönem önemli bir başarıya imza atarak rakibini saf dışı bırakmıştı.        
Cannes'a karşı ağır yenilgiler                              
Fenerbahçe, karşılaştığı bir başka Fransız temsilcisi Cannes'a karşı ise tarihinin en ağır yenilgilerini aldı. UEFA Kupası'nda 1994-1995 sezonunda 1. turda Cannes ile karşılaşan sarı-lacivertliler, rakibine ilk maçta deplasmanda 4-0 yenildi. Fenerbahçe rövanşta da tarihi bir yenilgi aldı. İstanbul'da seyircisi önünde sarı-lacivertli ekip, Fransız ekibine 5-1 yenilerek elendi.                        
43 yıllık hasret                              
Fenerbahçe, Fransız ekiplerine karşı en son iç saha galibiyetini 43 yıl önce elde etti. Son olarak 7 Kasım 1973'te Nice'i İstanbul'da 2-0 yenen sarı-lacivertliler, daha sonra Fransız ekipleriyle seyircisi önünde oynadığı 6 maçı da galip bitiremedi. Fenerbahçe, 1973'ten sonra oynadığı 6 maçta üçer berberlik ve yenilgi aldı. Sarı-lacivertliler, Fransız ekiplerine karşı toplamda iç sahada oynadığı 8 maçta 2 galibiyet elde etti, üçer beraberlik ve yenilgi yaşadı.                    
Monaco sadece Galatasaray'la karşılaştı                              
Daha önce Türk takımlarıyla Avrupa kupalarında 6 maça çıkan Monaco, sadece Galatasaray'la eşleşti. Fransız ekip Galatasaray'la 1989-1990, 1993-1994 ve 2000-2001 sezonlarında Avrupa'nın bir numaralı kupasında karşılaştı. Bu 6 karşılaşmada Monaco, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi gördü.    
Transfere 42 milyon avro harcadı                              
Geçen sezon Fransa Birinci Futbol Ligi'ni (Ligue 1) 3. sırada bitiren Monaco, transfere 42 milyon avro harcadı. Ligue 1'de 7 şampiyonluğu bulunan Fransız temsilci, şu ana kadar Lille'den sol bek Djibril Sidibe'yi (15 milyon avro), Marsilya'dan savunma oyuncusu Benjamin Mendy'yi (13 milyon avro), Torino'dan stoper Kamil Glik'i (11 milyon avro), Nancy'den ön libero Youssef Ait Bennasser'i (3 milyon avro) bonservis bedelleri ödeyerek transfer etti.        Fransız ekip, ayrıca bir dönem Galatasaray forması da giyen İtalyan kaleci Morgan de Sanctis'i de bonservis ücreti ödemeden kadrosuna kattı.               Monaco'ya Atletico Madrid'den 60 milyon avro bonservis ücretiyle 2013 yazında transfer olan Falcao, son iki sezonu İngiltere'de Manchester United ve Chelsea'de kiralık olarak geçirdi. Takıma geri dönen Falcao, Fransız ekibinin önemli isimlerinden bir olarak gösteriliyor.               
Fransız ekibinin geçen sezonki kadrosundan 6 isim ayrıldı. Sözleşmesi yenilenmeyen ve Bordeaux'ya giden Jeremy Toulalan, yeni sezon öncesi Monaco'nun en büyük kaybı olarak dikkati çekti. Paul Nardi'yi Rennes'e, Lacina Traore'yi CSKA Moskova'ya, Gil Dias'ı Rio Ave'ye kiralayan Monaco, Jessy Pi ve Delvin N'Dinga'yla da devam etmeme kararı aldı.Rus iş adamı Dmitry Rybolovlev'in üçte ikisine sahip olduğu Monaco, Avrupa kupalarında 2 kez final oynamasına rağmen hiç kupa sevinci yaşayamadı. Fransız takımı, ilk finalini 1991-1992 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda oynadı. Portekiz'in başkenti Lizbon'da oynanan finalde Almanya'nın Werder Bremen takımına 2-0 yenilen kırmızı-beyazlı renklere sahip ekip, kupanın kıyısından döndü.        Monaco, tarihinin en büyük başarısını ise 2003-2004 sezonunda elde etti. Kırmızı-beyazlılar, söz konusu sezonun sürpriz ekiplerinden biri olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar yükseldi. Finalde Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Porto'ya 3-0 yenilen Monaco, Avrupa'nın bir numaralı kupasını müzesine götürme fırsatını değerlendiremedi.                          
Portekizli teknik adamların eşleşmesi                              
Monaco'nun teknik direktörlüğünü Fenerbahçe'de olduğu gibi bir Portekizli çalıştırıcı yapıyor. Fransız ekibinin teknik direktörü 42 yaşındaki Leonardo Jardim, 2014'te takımın başına geldi. Son 2 sezondur Monaco'yu ligde üçüncü yapan Jardim, takımıyla henüz kupa sevinci yaşayamadı.               Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, vatandaşıyla daha önce iki kez rakip oldu. Pereira, 2011-2012 sezonunda ülkesinde Porto'yu çalıştırırken, Jardim ise Braga'nın başındaydı. Pereira'nın takımı, o sezon ligdeki iki maçta da Jardim'in çalıştırdığı Braga'yı mağlup etmeyi başardı.
II. Louis Stadı  
Monaco'nun maçlarını oynadığı II. Louis Stadı'nın, hem UEFA hem de Türk futbol tarihi açısında önemli bir yeri bulunuyor. Yaklaşık 18 bin seyirci kapasiteli stat, 1998-2012 yıllarında UEFA Süper Kupa maçlarına ev sahipliği yaptı. Fenerbahçe'nin en büyük rakiplerinden biri olan Galatasaray da 2000 yılında bu statta tarihi bir zafer elde etti. UEFA Kupası şampiyonu sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan İspanyol ekibi Real Madrid'i 25 Ağustos 2000'de söz konusu statta oynanan karşılaşmada uzatmalarda bulduğu altın golle 2-1 yenerek UEFA Süper Kupa'yı Türkiye'ye getirdi.      

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.