Kanlı gece! Yüzlerce ölü var..

Kanlı gece! Yüzlerce ölü var..

Paris'te, bir restoranta ateş açıldı, şehrin birkaç yerinde bomba patladı. 100'ü konser alanında olmak üzere en az 160 kişi hayatını kaybetti.

Fransa'nın başkenti Paris'te bu gece 7 noktada eş zamanlı olarak düzenlenen saldırı gerçekleşti. İlk belirlemelere göre en az 160 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var. Fransız Polisi ise Bataclan konser salonunda 100 rehinenin hayatını kaybettiğini açıkladı.Paris Belediyesi ise, güvenlik uyarısı yaptı ve vatandaşlardan evlerini terk etmemelerini istedi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, başkent Paris'te düzenlenen ve devam eden saldırıların ardından olağanüstü hal ilan etti ve sınırların kapatılması emrini verdi.

 

Paris'te 7 ayrı yerde terör saldırısı gerçekleştirildi. İlk patlama yerel saatle 21:15 te Fransaile Almanya arasında yapılan hazırlık maçının oynandığı Stade de France yakınlarında oldu. Bu ilk saldırıdan sonra Stade de France civarında iki patlama daha oldu.

 

Paris'in 10 ve 11. Bölgelerine ise silahlı saldırılar gerçekleştirildi. Rue de Charonne, Rue de La Bichat, Rue de La Fontaine au Roi, Rue du Faubourg-du-Temple'da yayalara ateş açıldı.

KONSER SALONUNDAKİ 100 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bataclan konser salonundaki rehine krizi sonucu 100 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca konser salonundaki 4 saldırgan öldürüldü. Ülkede yaşanan rehine krizi sona erdi. Sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulunuyor.

HOLLANDE TÜRKİYE ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, G20 için yapacağı Türkiye ziyaretini iptal etti. Ayrıca zorunlu haller haricinde vatandaşların sokağa çıkmaması istendi.

FRANSA'DA OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Ülke genelinde olağanüstü hal ilan edilirken askerler de sokaklara indi. Güvenlik güçleri, başka saldırıların da düzenlenebileceği ihtimaline karşı teyakkuzda. paris'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Tüm metro seferleri ve toplu ulaşım iptal edildi. Paris'te yarın bütün okullar tatil edildi. Stadyum ve Bataclan konser alanındaki rehinelerin tahliyesine başlandı.

MAÇ ÖNCESİ BOMBA İHBARI YAPILMIŞTI

Maç öncesinde ise Almaya Milli Futbol Takımı'nın kaldığı otele bomba ihbarında bulunulmuş ve otel boşaltılmıştı. Takım otelden ayrılıp tesislere geçerken, geniş çaplı arama yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.