Kanser hastalarına ücretsiz peruk

Kanser hastalarına ücretsiz peruk

Kuşadası’nda yaklaşık 40 yıldır hizmet veren İstanbul Peruk Sahibi Kuaför Kenan Kaya, kemoterapi gören hastalara diledikleri peruğu ücretsiz veriyor.

Yalnızca Kuşadası’nda yaşayan hastalara 12 yıldır ücretsiz peruk verdiğini ifade eden Kenan Kaya, kampanyanın diğer il ve ilçelere de örnek olmasını diliyor.

Kaya, kampanyanın zaman içinde istismar edilebileceğini düşündüğünden, ücretsiz peruk almak isteyenlerden, Kuşadası’nda yaşıyor olması, hastalığına dair bir rapor ve saçlarının dökülmüş olması gibi şartlar arıyor.

“KEŞKE DİĞER İLÇELERDE DE UYGULANSA”

Kaya, başlattığı kampanyaya, yalnız Kuşadası’ndan değil, farklı ilçelerden de yoğun talep alıyor. Didim’de yaşayan Sebahat Evcen de meme kanseriyle mücadelesi sırasında dökülen saçları için peruk arayışına girdiği sırada Kenan Kaya’yı tanıdı.

Kaya’nın örnek bir kampanyaya imza attığını söyleyen Evcen, “Kenan Kaya yalnızca Kuşadası’ndaki kanser hastalarına ücretsiz peruk dağıtabiliyor. Ben Didim’den müşterisiyim ama bana da çok yardımcı oldu. Yüzüme yakışan peruğu birlikte seçtik, şu sıralar sıcaktan dolayı kullanmıyorum. Keşke bu kampanya Didim, Efeler gibi diğer ilçelerde de uygulansa” dedi.

“TÜM AYDIN’A YAYMAK İSTİYORUM”

Kenan Kaya, kendisine sponsor olacak bir kurum veya kişi olması halinde bu hizmeti tüm Aydın'a yayabileceğini söyledi. Kuaför Kaya, "Tedavi görüp saçları dökülen kadınlar, kendini toplumdan soyutluyor. Çarşıya, markete gidemiyor. Diledikleri peruğu ücretsiz vermeye başladığımda onların mutluluğu, topluma güvenle çıkabilmeleri beni inanılmaz etkiledi. Daha az maliyetli peruk alabileceğim bir sponsor, destek bulabildiğim takdirde bunu tüm Aydın il geneline yaymak istiyorum” diye

konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.