Kanser hastası Tahir yardım bekliyor

Kanser hastası Tahir yardım bekliyor

Liseye başladığı dönemde kanser teşhisi konulan 15 yaşındaki Tahir iyileşmenin hayalini kuruyor.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Baba Akın Mehrekule, çocuğunun tedavisi için yardım beklediğini ifade ederken, kemoterapi gören Tahir ise “ Arkadaşlarımla gezmeyi, top oynamayı özledim. Ağzımda yara olduğu için yemek yiyemiyorum. Çok zorlanıyorum, yemek yemeyi denedim ama olmuyor. Yemek yemeyi çok özledim” dedi.

1-123.jpg

Anne ve babası 4 yıl önce ayrılan 15 yaşındaki lise öğrencisi Tahir Mehrekule’ye bundan 10 ay önce geniz kanseri teşhisi konuldu. Babasıyla birlikte yaşayan Tahir, okulunu dondurarak Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi görmeye başladı. İnşaat işçisi iki çocuk babası Akın Mehrekule (45), oğlunun yanında durduğu için işe gidemedi. Maddi zorluk çeken babaya, kaymakamlık ve belediye yardım etti. Kemoterapi döneminde oğluna hem anne hem babalık yapan Akın Mehrekule, 10 aylık süreçte Tahir’in iyileşme gösterdiğini ve 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildiklerini ifade etti. Oğlunun 7 haftalık bir tedavi sürecinin kaldığını belirten acılı baba devlet büyüklerinden tedavi masrafları için yardım istedi. 

4-083.jpg

“Maddi imkanımız yeterli olmuyor” 

Nazilli’de inşaat işçisi olarak çalıştığını ve oğlunun hastalığının teşhisi konulduğu günden beri işe gidemediğini belirten baba Akın Mehrekule, “Maddi imkanım yok, kendim inşaatlarda çalışan bir insanım. 7 aydır çalışmıyorum, çocuğuma bakmak zorundayım.4 yıldır eşimden ayrıyım. Hem annelik, hem babalık yapmak tabiî ki ağır geliyor ama evlattır yapmak zorundayım. Benim oğlum geniz kanseri. 9 aydır Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Şimdi 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildik. Tabi bu tedavi sürecinde bizim maddi imkanımız yeterli olmuyor. Bütün duyarlı vatandaşlarımızdan ve devletimizin yetkililerinden yardım bekliyoruz.” dedi. 

2-122.jpg

“Umudu Allah’tan bekliyoruz” 

Tahir’in tedavisinin iyiye gittiğini kaydeden Baba Mehrekule, “ Tedavimiz şuana kadar iyi gidiyor. Şuan akciğerinde bir sıkıntı var. Bunu da en iyi şekilde inşallah atlatırız. Allah’tan ümit kesilmez, bizim umudumuz her zaman vardır. Oğlumun bütün arkadaşları okula gidiyor. Kendisi okula gitmediği için en büyük üzüntüsü o. Tek temennimiz biran önce iyileşip okuluna devam etmesi. İnşallah sağlığına kavuşur, okuluna devam eder. Umudu Allah’tan bekliyoruz. Ben 4 yıl önce rahatsızlandım, Akciğer kanseri teşhisi konuldu bana. Pamukkale Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi Hastaneleri’nde tedavi gördüm. Şuan ben kurtardım kendimi, inşallah oğlumda kurtulur. 1999 Gölcük Depremi’nde evim yıkıldı, akciğer kanseri oldum, kanserden sonra eşimden ayrıldım, eşimden sonra oğlum kanser hastası oldu yani bu tür şeylerle mücadele veriyorum.” diye konuştu. 

3-116.jpg

“Yemek yemeyi çok özledim” 

9 aydır okula gidemediğini ve arkadaşlarını çok özlediğini söyleyen 15 yaşındaki Tahir ise “ Arkadaşlarımı çok seviyordum. Onlarla vakit geçirmek güzel oluyordu. En çok onları özledim. Onlarla gezmeyi, top oynamayı özledim. Ağzımda yara olduğu için yemek yiyemiyorum. Çok zorlanıyorum, yemek yemeyi denedim ama olmuyor. Yemek yemeyi çok özledim.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum