Kapadokya MYO’da Tercihten Önce Burs

Kapadokya MYO’da Tercihten Önce Burs

Lise sonrası mesleki eğitim uygulamalarıyla tanınan Kapadokya Meslek Yüksekokulu, kararını vermemiş adaylara ise Mesleki Eğilim Testi ile yatkın olduklarını, mesleği belirlemede yardımcı olurken o pro...

Lise sonrası mesleki eğitim uygulamalarıyla tanınan Kapadokya Meslek Yüksekokulu, kararını vermemiş adaylara ise Mesleki Eğilim Testi ile yatkın olduklarını, mesleği belirlemede yardımcı olurken o programa ÖSYM tarafından yerleştirilirlerse, tercihten önce burs elde etme hakkı kazandırıyor.

Yaklaşık 1 milyon genç 193 yükseköğretim kurumunun içinden geleceklerine yön verecek bölüm ve okul tercih yapıyor. Lise sonrası mesleki eğitim uygulamalarıyla tanınan Kapadokya Meslek Yüksekokulu, bir süre sonra başlayacak olan tercih döneminde, asıl tercihin A veya B üniversitesi arasındaki tercih değil, ‘bilim yapmak’ ile doğrudan hayata, mesleğe, kariyere dönük eğitim görmek arasında yapılması gerektiğini savunuyor.

Son üç yıldır yüzde 95’in üzerinde doluluk oranlarıyla Türkiye’nin en dolu vakıf meslek yüksekokulu olduklarını belirten Kapadokya MYO yetkilileri “Geleceğin meslekleri nelerdir? Yükselen sektörler hangileridir? Hangi mesleğe daha uygunum? Üniversite mi önemlidir, bölüm mü? İş bulabileceğim doğru meslekler nedir? şeklinde ki sorular adayların en çok merak ettiği sorular arasında. Resmi işsizlik rakamlarının yüzde 10’lardan aşağı düşmediği ülkemizde meslek edindiren yükseköğretim kurumlarının önemi giderek artıyor. Öğrenci adayları iş imkânı olan programlara yöneliyorlar.

Biz kararını vermiş ya da verememiş tüm yükseköğretim adaylarına ücretsiz rehberlik hizmeti sunuyoruz. Kararını vermiş adaylar, Kapadokya MYO’daki hayal ettikleri programa başvurabilir ve okuldan ‘Kabul Mektubu’ alarak çeşitli bursluluk imkânlarından yararlanabilirler. Kararını vermemiş adaylara ise Mesleki Eğilim Testi’ni doldurarak hangi programa yatkın olduklarını, mesleki ilgi ve eğilimlerini belirleyebilirler. Sonunda adaylar başvuru yaptıkları programlara ÖSYM tarafından yerleştirilirlerse, tercihten önce burs elde etme hakkı kazanabilirler. Bunun için YGS’den 140 ve üzerinde puan alan tüm adaylar www.kapadokya.edu.tr adresini ziyaret ederek mesleki yönelimlerini test edebilirler” ifadelerini kullandılar

Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nun havacılıktan sağlığa kadar birçok programda sektörle işbirliği içinde olan ve mezunlarına iş imkânları tanıyan, öğrencilerini doğrudan hayata, mesleğe, kariyere dönük yetiştiren bir yükseköğretim kurumu olduğunu belirten “Türkiye’de ilk ve tek olarak bir havalimanının içerisinde, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 4 yıldır yerleşkesi olan bir vakıf okuluyuz. Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Optisyenlik, Odyometri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Uçuş Harekât Yöneticiliği ve Uçak Teknolojisi gibi özel programlarımız var. 2015 yılında bine kişiye sağlık ve havacılık sektörüne girme imkânı tanıyoruz. Aşçılık, Atçılık ve Antrenörlüğü, Mimari Restorasyon, Çocuk Gelişimi ve Turist Rehberliği gibi istihdam imkânı geniş programlarımız da en çok tercih edilen bölümlerimzden” dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.