Kapalı Olan Ev Telefonuna 390 Tl Borç Çıkarıldığı İddiası

Yozgat'ta bir vatandaş, 2009 yılında kapattığı ev telefonuna 390 TL borç çıkarıldığı iddia etti. Maddi durumu iyi olmayan vatandaş borcunun ödenmesi için yardım bekliyor.

Yozgat'ta bir vatandaş, 2009 yılında kapattığı ev telefonuna 390 TL borç çıkarıldığı iddia etti. Maddi durumu iyi olmayan vatandaş borcunun ödenmesi için yardım bekliyor.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine bağlı Karayagup beldesinde ikamet eden Emrullah Altunok (46) isimli vatandaş, 2009 yılı Nisan ayında ev telefonunun son faturasını ödeyip kapattırdığını belirterek, "Telefonumu kapattırırken, yazılı bir dilekçe vermedim. Ancak oradaki görevliye söyledim, o da telefonumun kapanacağını ve bana yazı geçeceğini söyledi. Kasabaya gittiğimde telefonum kapanmıştı arama yapmıyor ve telefon da gelmiyordu. Şimdi bana 390 TL borç çıkartıldı ve icraya verileceğim söyleniyor" dedi.

Kendisinin işi olmadığını ve çok fakir olduğunu dile getiren Altunok, "Köyde geçimimi vatandaşların yardımıyla sağlıyorum. Yeşil kartım var ama Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alamıyorum. Sadece 100 TL bir para alabildim. Şu anda telefon parasını ödeme imkanım da yok. Bunun içinde Sarıkaya Kaymakamlığı'na gittim, Kaymakam Bey, benim dosyamın inceleneceğini söyledi ve daha sonra talebimin karşılanmadığını bildirdiler. Daha sonra Yozgat Valisi'nin yanına geldim ama beni görüştürmediler.

Oradaki görevliler senin derdinle Vali'nin alakası yok deyip beni gönderdiler. Fakir olmayan insanlar vakıftan yardım alırken, ben alamıyorum, derdimi kimseye anlatamıyorum. Köyde evim yoktu, 2006 yılında Deniz Feneri Derneği bana ev yaptırdı. İki çocuğum var, onların geçimini kasaba halkının yardımıyla sağlıyorum. Şimdi kapalı telefon için benden 390 TL para istiyorlar. Bunu nasıl ödeyeceğimi bilemiyorum. Kapalı telefona neden borç çıkıyor onu da anlamış değilim. Telefonla görüşme yapılmadığını

biliyorlardı, buna rağmen benden 390 TL para istiyorlar" diye konuştu.

İlgili görevliler, vatandaşın telefonunu kapatırken mutlaka dilekçe vermeleri gerektiğini belirterek, Emrullah Altunok'un dilekçe vermediği için hattının kapanmamış olabileceğini söylediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.