Karabük İl Özel İdaresi Çalışma Sezonunu Açtı

Karabük İl Özel İdaresi Çalışma Sezonunu Açtı

Karabük İl Özel İdaresi 2015 yılı çalışma sezonu açılışını yaparak 30 iş makinesi ve araçları törenle hizmete aldı.İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün makine şantiyesinde düzenlenen...

Karabük İl Özel İdaresi 2015 yılı çalışma sezonu açılışını yaparak 30 iş makinesi ve araçları törenle hizmete aldı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün makine şantiyesinde düzenlenen törene, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci Karabük Vali Yardımcıları Abdullah Acar, Tarkan Keskin, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve işçiler katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, teşkilatlarının yıl boyunca vatandaşa hizmet götürmek için özveri içinde çalıştığını söyledi.

İl Özel İdaresi’nin bir geçmişi olduğunu anlatan Ağar, "Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapatılmadan önce bu kurumun çatısı altında aynı hizmetleri yürütüyordu. Bu teşkilatımız ülkemizde olmazsa olmaz olan teşkilatlarımızdan tanesi. Bu teşkilatın kapatılmaması için çok gayret gösterdik. Maalesef kapatıldı. 2011 yılında teşkilatımız ile bir daha oynanmak istendi” dedi.

Teşkilatın norm kadroları hariç çalışanları bazı kamu kurumlarına gönderileceğini öne süren Ağar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Dönemin bakanları ile görüşmeden olumlu dönüş alamadık. Zamanın Başbakanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştım. Kendisine teşkilatın önemini anlattım. Yarım saat beni dinledi. Bu görüşmenin sonunda gerekli adımlar atıldı. Eğer bugün burada bulunuyorsak bu sendikamızın verdiği mücadele sonucundadır. Kara yollarında çalışan arkadaşlarımızı kadroya geçirme mutluluğunu yaşıyoruz. 30 Nisan’da Sayın Başbakanımızın da katıldığı törende o işçilerin heyecanını görseydiniz. Oradaki herkes göz yaşlarını tutamadılar. İnsanların bir umudu, ekmek kapısı ve iş güvencesi için ağladılar.İşçilerin kadroya geçerse çalışmayacağını iddia edenler var. İşçi çalışır. İdarecisinden bir sorun vardır. Bizim işçilerimiz bu ülke de en iyi hizmeti götüren teşkilattır. Biz taşören sisteminin kamuya yük getirdiğini söyledik. Karayollarına bu nedenden dolayı kadro verildi. Biz sendikacıyız. Kimsenin propagandasını yapmıyoruz. Temsil ettiğimiz topluluğun hak ve menfaatini koruyoruz. Ben işimi siyasi iktidar ile yapacağımız. Aynı düşünceyi savunmak zorunda değiliz. Bu ülkenin, tüm çalışanların menfaati ve refahı için katkı sağlamaya çalışıyoruz."

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’da Karabük’te köy oranın fazla olduğunu aktararak, " Köylere verilen önemin alınan makineler ile gösteriyoruz. Köylerimizde üretimin artması için çalışmalıyız. Kentimizde her kurum kendi aralarında ahenk ile çalışıyor. Buradaki makineler bize emanettir. Kullanışına dikkat etmek gerekir. Bir teşkilat olarak yaptığımız iş ile vazgeçilmez olmalıyız. Kentimize makinelerimiz hayırlı olsun" ifadesinde bulundu.

AK Parti Karabük Milletvekili ve adayı Osman Kahveci’de Türkiye’nin geliştiğini ve büyüdüğünü belirterek, " Önemli olan hizmetin vatandaşa güzel bir şekilde götürülmesidir. İktidarlar ve kurumlar tabi değişecektir. Özel İdaremizin bugün geldiği noktada çok önemli gelişmeler oldu. Kaliteli, hızlı ve ekonomik çalışmalar için bir plan dahilinde çalışmalar yapıyoruz. Burada gerekli araçları aldık. Hizmetlerimiz devam edecek" dedi.

Konuşmaların ardından 30 iş makinesi ve araçları törenle hizmete alınarak, şantiye alanına yapılacak olan caminin temeli atıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.