Karacasu yeni otogarına kavuştu

Karacasu yeni otogarına kavuştu

Karacasu’da 9 ay önce yapımına başlanan terminal binasının açılışı gerçekleşti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu programa annesinin rahatsızlığı nedeniyle katılamadı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ocak 2017’de temeli atılan otobüs terminali hizmete açıldı. 5 peron, bilet satış gişeleri, 25 araçlık minibüs terminaline sahip otogar, kafeterya, mescit, kooperatif ofislerinin yer aldığı tesisin açılışına CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, muhtarlar, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu annesinin kalp krizi geçirmesi nedeniyle buradaki törene katılamadı. 

Karacasu’ya özel bir tesis kazandırdıklarını söyleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sektereteri Ertuğrul Yaman, “Yıllardır hizmet ediyoruz, bu yatırımlar devam edecek. 1 milyon liraya bu yatırımı tamamladık. 2 milyonu bulan kültür merkezi de yapıyoruz, onun yapımı önümüzdeki günlerde sona erecek.” dedi.

İlçedeki kültürel değerleri tanıtma noktasında çalışmalar sürdürdüklerini kaydeden Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı da, “Kültür merkezimiz bitme aşamasında. Seçimlerde söz verdiğimiz işlerimizi tamamlıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Terminal binamız ve kültür merkezimiz söz verdiğimiz işlerdi. Spor kompleksinin de projeleri çizim aşamasında, yüzme havuzumuza kavuşmuş olacağız. Karacasu nüfusu, bütçesi bakıldığında hizmet verdiği alan saha olarak geniş bir sahaya sahip. Bu alana hizmet verebilmenin yolu büyükşehirden geçiyor. Bir çok bölgede bir çok çalışmalar devam ediyor.” Dedi.

TEOG İSYANI

Açılış töreninde konuşan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TEOG kaldırılsın önerisine tepki gösterdi. Milli Eğitim’e bakan dayanmadığına değinen Yıldız, “15 yılda 6 tane milli eğitim bakanı değiştirildi. Cumhurbaşkanı kalktı, hiçbir araştırma yapılmadan, kendileri bu sistemi getirmemiş gibi TEOG sistemini kaldıracağız dedi. Şimdi herkes bizim çocuklarımız ne olacak diyor. 400 bin öğretmen atamayı bekliyor. Köylerde okular açılmadı. 15 yılda tek başına iktidar olan AKP, neden 6 tane milli eğitim bakanı değiştirdi?  Ben inanıyorumki önümüzdeki seçimlerde barışın olduğu, üretimin olduğu bir yerde, emeklinin kazandığı bir ülke istiyoruz. “ diye konuştu.

TERMİNAL, ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLERİ AĞIRLAYACAK

Karacasu'da 30 Ocak 2017'te temeli atılan terminal, Karacasu - Antalya karayolunun bağlanmasının ardından şehirlerarası otobüslerin de uğrak noktası olacak. 

HABER: MUSTAFA TÜRKAN

e177ccd5-6824-40ec-be85-b55767b817d3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.