Karacasu'da açıkta su vermek yasaklandı!

Karacasu'da açıkta su vermek yasaklandı!

Karacasu'da sürahide su uygulamasına da son verildi.

Karacasu’da çay ocakları ve kahvehanelerdeki çay ve kahve zamlandı. Çaya 25 kuruş, kahveye 50 kuruş zam gelirken açıkta sürahi ile bardakta su verilmesi de yasaklandı. Zam kahvecileri kısmen de olsa memnun ederken dar gelirli vatandaşları ise bir hayli etkileyeceğe benziyor.
 
GİRDİ MALİYETLERİ YÜZDE 100 ARTTI

Vatandaşların alım güçleri de hesaba katılarak 50 kuruş yerine 25 kuruş zam yapıldığını belirten Karacasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sefa Töz, “2017 yılından aldığımız zamlardan bugüne kadar fiyat artışı olmadı. Aydın Kahveciler Odası'nın bize gönderdiği listede zam yüzde 50 olup biz 1 lira olan çayı 1 lira 50 kuruş yerine 25 kuruş zamla 1 lira 25 kuruş olarak uygun gördük. 1 lira 50 kuruş olan kahve de 2 lira olarak Pazartesi gününden itibaren satılmaya başlandı. Girdi maliyetlerinin yüzde yüz artması nedeniyle esnaflarımız oldukça zor durumda idi. Zamlar her ne kadar yeterli olmasa da vatandaşlarımızın da makul karşılayabileceği bir fiyat belirleyerek 25 kuruşta karar kıldık” dedi. 

AÇIKTA SU YASAK
Kahvehanelerde sürahi ile vatandaşlara bedava verilen suyun da yasaklanarak bundan böyle plastik pet şişe suyu satılacağı belirtildi. Oda Başkanı Sefa Töz, “Kahveci esnafımızla ortak alınan karar doğrultusunda vatandaşlarımıza açıkta satılan su yerine daha hijyen daha sağlıklı su vermek aynı zamanda esnafı korumak amacıyla düşünüldü. Bundan böyle açıkta su verilmeyecek” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.