Karacasu'da akılalmaz dolandırıcılık

Karacasu'da akılalmaz dolandırıcılık

Ağrı’dan zengin olma hayaliyle Aydın’a gelen bir kişi, asker arkadaşı tarafından 250 bin lira dolandırıldı.

İddiaya göre, M.G., Ağrı’nın Doğu Beyazıt ilçesinde bulunan arkadaşı F.T.’yi telefonla arayıp, vefat eden teyzesinden 175 bin sterlin miras kaldığını ve bu parayı değerlendirmesi için kendisine yardımcı olmasını istedi. Bunun üzerine F.T. durumu dayısı O.B.’ye bildirdi. O.B., 805 bin lira değerindeki 175 bin sterlini 250 bin liraya alabileceğini söyledi. M.G. ile F.T. tekrar iletişime geçerek Aydın’da buluşma kararı aldı.  Aydın’a gelen F.T. ile dayısı O.B., kendilerini M.G.’nin akrabaları olarak tanıtan iki kişiyle bir araya geldi. Burada numune olarak 2 adet 20 ve 2 adet 50 İngiliz sterlinini bozduran ikili, O.B. ve F.T.’yi alışveriş için ikna etti. Aynı gün içinde Nazilli’ye gelen O.B. ve F.T. bir bankaya giderek 250 bin lira çekti ve 3 gün sonra Karacasu’da görüşmek için sözleşti. 

ARAÇTAN İNMELERİNİ BEKLEDİ

3 gün sonra O.B. ve F.T. Karacasu’da bir banka önünde Osman isimli şahısla buluştu. 175 bin sterlinin Dandalaz Mahallesi’ndeki M.G.’nin teyzenin evinde olduğunu söyleyen Osman, kendisinin adresi bildiğini ve O.B.’nin aracına şoförlük yapabileceğini söyledi. O.B., bankadan çektiği 250 bin lirayı bir çantaya yerleştirerek, arabaya koydu.  Osman isimli şahıs, Ağrı’dan gelen ikiliyi Dandalaz Mahallesi girişine götürdü. “Ev burası geldik” diyerek O.B. ve F.T.’nin araçtan inmesini sağladı. Bu sırada telefonla konuşma süsü veren Osman isimli şahıs,  araçla olay yerinden hızla uzaklaştı.

TAVAS YOLUNDA BEKLEMİŞLER

Dolandırıldıklarını anlayan O.B. ve F.T. yoldan geçen bir araca binerek kendilerine ait aracı takip etmeye başladı. Karacasu- Tavas yol ayrımının 700 metre ilerisinde aracı çalışır vaziyette bulan mağdurlar, 250 bin liranın içinde bulunduğu çantanın yerinde olmadığını gördü. O.B., durumu Karacasu İlçe Emniyet Amirliği ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemelerde, Osman isimli şahsın, kendisini bekleyen bir başka araçla Denizli’ye kaçtığını belirledi. 

Kaçan 3 kişinin daha öncede bu tür dolandırıcılık olayına karıştıkları ve çok sayıda kişiyi mağdur ettikleri öğrenildi. Polis, kaçan dolandırıcıların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.