Karacasu'da artık yasak!

Karacasu'da artık yasak!

Karacasu Kaymakamlığı Olağanüstü Hal Bürosu Komisyonunun adlığı karar doğrultusunda ilçe genelinde faaliyet gösteren turistik tesisler dahil, umuma açık tüm içkili mekanlarda saat 23.30’dan sonra alkol satışı yasaklandı.

Valilik oluru ile Karacasu Kaymakamlığı'nın tebliğ ettiği karara tepki gösteren İşletme sahipleri, Kaymakamlığın bu kararından dönmesini istedi. Vatandaşların ise çevre ilçelere gittiği veya mahalle aralarında alkol kullanarak yasağı deldiği öğrenildi.

Olağanüstü Hal kanununun 5. kez uzatılmasıyla birlikte restoranlarda 01.00, birahane ve gazino gibi eğlence mekanlarında 04.00’e kadar olan içki satışı, 23.30’dan sonra yasaklandı. Karacasu Kaymakamlığı İlçe Olağanüstü Hal Bürosu Komisyonunun 02 Ekim tarihli Valilik oluru kararıyla, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 9. Maddesi gereğince ilçede faaliyet gösteren gazino, birahane, meyhane, taverna, diskotek, bar gibi eğlence mekanların kapanış saatlerinin 23.30 olarak değiştirildi.Karacasu'da Turizm Bakanlığı'ndan onaylı otel ve restoran dahil tüm işletmelere gece yarısı içki yasağı geldi. Karara uymayanların ağır para cezası ile cezalandırılacakları bildirildi.
 
BU YANLIŞ KARARINDAN DÖNÜLSÜN

Gece yarısı gelen içki yasağına tepki gösteren işletme sahipleri, Kaymakamlığın bu kararından dönmesini istedi. Yasağın gelmesiyle birlikte vatandaşların, ilçeye 45-50 kilometre mesafedeki çevre ilçeler Nazilli ve Tavas’a ya da mahalle aralarında alkol aldıkları öğrenildi. Yenice Mahallesi’nde gazino işleten Osman Ersoy, Karacasu’daki vatandaşların zaman geçirecekleri başka mekanlar olmadığı için insanların bu tür yerlere ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ersoy, “Şehir içinde olanları kapatır buna bir şey diyemem ama. Şehir dışında kalanları kapatmak hangi akla mantığa hizmet ediyor merak ediyoruz.İnsanlar stres atacak, deşarj olacak yerlere ihtiyaç duyar. Yasakla birlikte vatandaşlar, 45-50 kilometre uzaklıktaki çevre ilçelere gitmeye başladı. Bu durumda geri dönüşte insanların kaza yapması kaçınılmaz. Bunun hesabını kim verecek. Kaymakam, bu vebalin altından kalkabilecek mi? Maksadı bu işletmeleri batırmak mı? “ dedi.
 
EKMEĞİMİZLE OYNUYOR

Yayla yolu üzerinde işletmesi olan gazinocu İsmail Çoban da diğer işletme sahipleri gibi karara tepki gösterdi. Çoban, “Karacasu’da gidecek başka bir yer yok. Burası Afrodisyas antik kentinin de bulunduğu turistik bir ilçe. Bu yasakla birlikte mekana kilit vurduk. Bu sektörden ekmek yiyenler de var. Yasakla birlikte 4-5 kişiyi işten çıkardım. Bu gidişle hepimiz iflas bayrağını çekeceğiz. OHAL’i bahana edip yasak getirmesine karşıyız. Vatandaş da tepkili ‘nereye gideceğiz’ diyorlar.

Karacasu’da faaliyet gösteren 15 civarında işletme bulunuyor. İşletme sahiplerinin Aydın Valiliği'ne dilekçe ile başvurma hazırlığı içinde oldukları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.