KARACASU'DA BEKLENEN FESTİVAL BAŞLADI

KARACASU'DA BEKLENEN FESTİVAL BAŞLADI

Karacasu ilçesinde, Ara Güler ve Prof. Dr. Kenan Tevfik Erim’i Anma ve 1. Uluslararası Afrodisias Fotoğraf, Kültür Sanat ve Turizm Festivali başladı.

Karacasu Kaymakamlığı ve Karacasu Belediyesi öncülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenen Ara Güler ve Prof. Dr. Kenan Tevfik Erim’i Anma ve 1. Uluslararası Afrodisias Fotoğraf, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, kent meydanında çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Festival sembolik Afrodisyas kralı ve kraliçesinin seçilmesinin ardından, kortej yürüyüşüyle devam etti.

Kent meydanında düzenlenen yürüyüşün ardından belediye binası önünde 4 gün sürecek olan Ara Güler ve Prof. Dr. Kenan Tevfik Erim’i Anma ve 1. Uluslararası Afrodisias Fotoğraf, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'nin açılışı yapıldı.
Burada, İran ve Gürcistan halk oyunları ekibi gösteri yaptı.
Açılış törenine, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Kaymakam Soley, ilçenin uluslararası alanda daha geniş kitlelere tanıtılması için böyle bir organizasyona imza attıklarını söyledi.
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise Karacasu ilçesinin tarihi dokusuyla, Türkiye'de örnek kentler arasında yer aldığını, bu tür tanıtımlarla hak ettiği konuma geleceğini ifade etti.

Program, Karacasu Kültür Merkezi'nde “Ara Güler’den Seçkiler”  sergisinin açılışıyla devam etti.
Festival 19 Ekim'de sona erecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.