Karacasu'da bir ilk!

Karacasu'da bir ilk!

Türkiye’ye örnek olacak Aydın'ın ilk engelsiz camisi Karacasu’da ibadete açıldı.

Camiyi engellilerle birlikte açan Vali Yavuz Selim Köşger, engelsiz caminin Türkiye’ye örnek olmasını diledi. Camiyi gezen Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, “10 yıldır bunun mücadelesini veriyordum. Engelsiz caminin hizmete girmesiyle özgürlüğümüze kavuştuk” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Karacasu İlçe Müftülüğünde 10 yıl önce hayırsever vatandaşların bağışları ile yaptırılan ikinci kattaki camiyi yıkıp zemin kata taşıyan İlçe Müftülüğü, Aydın'ın ilk engelsiz camisini törenle ibadete açtı. Kız Kuran Kursunun da bulunduğu Süleyman Rüşdü caminin açılışını, Vali Yavuz Selim Köşger, Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, İl Müftü Vekili ve Efeler Müftüsü Salih Akan ile İlçe Müftüsü Murathan Aksoy birlikte yaptı.

7 AYDA TAMAMLANDI

Geyre imamı Ali Selbes’in okuduğu Kuran-ı Kerim Tilavetin ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Murathan Aksoy, “Engelli olmak bir engel değildir sadece aşılması gereken bir düşüncedir” dedi. İlçe Kaymakamı Büyüknalçacı’nın talimatları doğrultusunda 7 ay gibi bir sürede proje hazırlayıp engelsiz camiyi hayata geçirdiklerini söyleyen Aksoy, başta kaymakam Büyüknalçacı olmak üzere caminin yapımında emeği geçenlere ve bağışları ile katkı sunan hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

TEZİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, kamu kurumlarının müdürleri, mahalle muhtarları ve engelli vatandaşların da katıldığı törende konuşan İlçe Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, İngiltere’de tezini engelliler üzerine yaptığını, o zamandan beri aklında olan engelsiz cami projesini hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

KANADI KIRIK GÖÇMEN KUŞLAR İÇİN VAKIF KURMUŞ BİR MEDENİYETİZ”

Engellilerin toplumdan dışlanmadan her yere ulaşması ve her şeyden istifade edebilmeleri gerektiğini belirten Vali Köşger, “Engelli kardeşlerim tam manada toplumla entegre olması gerekiyor. Medeni kalkınmış toplumların kriteri bu. Biz öyle bir medeniyetin tasavvurunu yaşıyoruz ki, kanadı kırık göçmen kuşları tedavi edip yoluna devam etmesi için vakıf kurmuş bir medeniyetiz. O yüzden herkesin yüreğine dokunacak buraya ait hissedecek faaliyetler yapmamız lazım. Engelli kardeşlerimizin kendi kabiliyetleri doğrultusunda eğitimleri ile ilgili faaliyetleri devletimiz yapıyor. Otistik 4 öğrenciye öğretmen tayin ediyor. Onların her türlü bakım ve eğitimlerini sağlıyor. Bu devletimizin geldiği düzeyi, engelliye verdiği kıymeti gösteriyor. Bu nedenle açılışı önemsedim. Huzurunuzda hassasiyet gösteren ilçe kaymakamına ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek Türkiye’ye örnek olmasını dilediği Aydın'ın ilk engelsiz camisinin hayırlı ve bol ibadetli olmasını diledi.

“10 YILDIR BUNUN MÜCADELESİNİ VERİYORDUK”

Vali Köşger, İl Müftü Vekili Salih Akan'ın okuduğu dualar eşliğinde ibadete açtığı engelsiz camide öğle namazını kıldı. Vali Köşger ile birlikte camiyi gezen Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, “10 yıldır bunun mücadelesini veriyordum. Bu güne kadar eşimiz dostumuz hısım akrabamızın cenazelerine, Cuma ve bayram namazlarına hiç katılamıyorduk. Bundan sonra bunlara katılabilecek olmamızdan dolayı çok mutluyum. Engelsiz cami ile özgürlüğümüze kavuştuk” diyerek camiyi hizmete açanlara teşekkür etti. Merkez çarşı camisinin de engelliler için düzenlenmesini isteyen Dilmen, “Cenaze namazları o camide kılınıyor” dedi.

Spastik engelli iki kardeşin tuttuğu kurdeleyi kesen Vali Köşger, Dernek Başkanı Hüseyin Dilmen’e ve spastik engelli Alan kardeşlere kuran hediye etti. Vali Köşger, Aydın’ın Efeler İlçesine de engelsiz cami yapılması talimatı verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.