Karacasu'da feryatlar yakılandı

Karacasu'da feryatlar yakılandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı’nın (28) naaşı, memleketi Aydın’ın Karacasu ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle son yolculuğu

Şehidin 4 aylık eşi Gülşah Karabacaklı, ayakta durmakta zorlandığı törende hem gözyaşı döktü hem de eşinden en anlamlı armağan olarak kalan ve boynuna taktığı yüzüğünü ve eşinin fotoğrafını sürekli okşayıp öptü. “En büyük asker benim asker. Kenan’ım, bebeğim. şehidim, çiçeğim, aşkım! Sana bebek gibi baktım. Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye yas tuttu. Çiçeği burnunda gelin Gülşah’ı, yanından hiç ayrılmayan erkek kardeşi, annesi ve babasının yanı sıra şehit babası kayanpederi Avni Karabacaklı’nın sürekli teselli ettiği görüldü. Şehidin eşi Gülşah, annesi Meryem, babası Avni ve kardeşi Kemal Karabacaklı, törende bayrağa sarılı tabuta sarılarak, feryat etti.

EN BÜYÜK ASKER BENİM ASKER

Diyarbakır’dan karayolu ile Adana’ya, oradan da havayolu ile Denizli Çardak Havaalanı'na getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Karacasu'da ilk olarak baba ocağına götürülerek, helallik istendi. Şehit cenazesi gelmeden önce fenalaşan eşi Gülşah, 112 acil servis ekipleri tarafından sakinleştirildi. Şehit evine CHP Aydın Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ve İlçe Başkanı Cengiz Çumralı taziye ziyaretinde bulunarak sabır diledi.

Şehir cenazesi, manga tabur tören askerleri arasında omuzlarda, önce baba ocağına, ardından törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. Hava yağışlı olmasına rağmen çok sayda vatandaşın katıldığı törende, “Şehirler ölmez, vatan bölünmez. Şehidim hakkını helal et bize” şeklinde sloganlar atıldı. İl Müftüsü Ömer Kocaoğlu’nun okuduğu dua ve kıldırdığı cenaze namazının ardından Cuma Mahallesi Belediye Mezarlığı'nda toprağa verilen şehidin cenaze törenine katılan Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, şehit ailesine başsağlığı ve metanet diledi.

YOĞUN KATILIM

Törene ayrıca Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, İlçe Kaymakamı Yavuz Gül, AKP Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Büyük yapıcı, Aydın-Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ardından şehit Uzman Çavuş Kenan Bacaklı, askerlerin omuzlarında cenaze aracına konularak Cuma Mahallesi'ndeki Belediye Mezarlığı'na götürüldü ve son yolculuğuna uğurlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.