Karacasu'da film gibi dolandırıcılık

Karacasu'da film gibi dolandırıcılık

Karacasu’nun Geyre Mahallesi’ndeki Afrodisias antik kentinde kazı yaparken gömü altın bulduğunu, bunları satmaya korktuğu için değerinden düşük fiyatla elinden çıkarmak istediğini söyledi.

Gömü bulduğunu belirtip Afrodisias antik kentinin bulunduğu Karacasu’nun Geyre Mahallesi’ni buluşma noktası seçen dolandırıcı, Denizli’den gelen iki kişiyi 140 bin lira dolandırıp, kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Denizli’de yaşayan 55 yaşındaki C.K. ile 32 yaşındaki S. O. ile tanışan kimliği belirsiz bir kişi, . Bunu duyan C.K. ve S.O, kısa yoldan para kazanma hevesi ile gömü bulduğunu söyleyen kişiyle irtibata geçti. Dolandırıcı, C.K. ve S.O’yu kandırabilmek için bir adet hakiki Osmanlı altınını kuyumcuya gösterdi, ardından da 140 bin lira karşılığında bir torba altını verebileceğini söyledi.

Denizli’den gelen C.K. ve S.O, Karacasu’nun Geyre Mahallesi’nde dolandırıcı ile buluşup, altınları almadan parayı teslim etti. Parayı alan dolandırıcı, altınların hemen yakındaki bir köyde olduğunu söyledi, bulundukları noktada kendisini beklemelerini isteyip, paralarla birlikte kayıplara karıştı. Bir süre bekleyen C.K. ve S.O, dolandırıldıklarını anlayıp, olayı jandarmaya bildirdi.

Jandarmanın, olayla ilgili soruşturma başlattığı, kimliği henüz belirlenemeyen dolandırıcının arandığı, dolandıran ve dolandırılanların, Karacasu ile bir bağlantılarının olmadığı, inandırıcı olması açısından Afrodisias antik kentini seçtikleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.