Karacasu'da meslekten ihraç edilen polis itibarını geri istiyor!

Karacasu'da meslekten ihraç edilen polis itibarını geri istiyor!

Memur olarak çalışan evli ve bir çocuk babası 34 yaşındaki Önder Acer, önce polislikten sonra düz memurluktan atıldı.

Karacasu Devlet Hastanesi'nde memur olarak çalışan evli ve bir çocuk babası 34 yaşındaki Önder Acer, önce polislikten sonra düz memurluktan atıldı. FETÖ/PDY Terör Örgütü soruşturması kapsamında hakkında soruşturma açılıp meslekten ihraç edilen Acer, 2,5 yıl sonra yargılandığı davadan beraat etti.
Yozgatlı devlet memuru Önder Acer, 2005 yılında Polis Meslek Yüksek Okulu'nu bitirip Emniyet Teşkilatına girdi. Polis memuru olarak ilk Kastamonu’da göreve başlayan Acer, Şanlıurfa Viranşehir, Nevşehir, Kırşehir illerinde görev yaptıktan sonra sosyal medyadaki hükumeti eleştiren paylaşımları yüzünden 2014 yılında çok sevdiği polislik mesleğinden ihraç edildi.

POLİSLİK MESLEĞİ YERİNE DÜZ MEMUR OLDU
Emniyet Müdürlüğü'ne açtığı iptal davasını kazanan Acer, mesleğe geri dönmeyi beklerken 2015 yılı Kasım ayında Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'ne düz memur olarak atandı. Karacasu Devlet Hastanesi'nde memur olarak göreve başlayan Acer, henüz bir yılını doldurmadan bu kez 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Acer, bir gün nezarette kaldıktan sonra çıkarıldığı mahkemede denetimli serbestlikten yararlanarak şartlı tahliye edildi.

ÖNCE POLİSLİKTEN SONRA MEMURLUKTAN İHRAÇ EDİLDİ
Hakkında soruşturma açılan Acer, meslekten açığa alındı. KHK ile 3 ay sonra da ihraç edildi. FETÖ soruşturması kapsamında Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Acer, 2,5 yıl sonra yargılandığı davadan beraat etti.

“İTİBARIMI GERİ İSTİYORUM”
Acer suçsuz yere yargılandığını ifade ederken, "Hakkımda FETÖ ile ilgili bir tane delil yok idi. Ama adalete güvendim. Sonunda suçsuz olduğum ortaya çıktı. Bu yüzden çok yıprandım. FETÖ terör örgütü ile hiçbir ilgim alakam olmadığı halde FETÖ’cü vatan haini damgası yedim. İşsiz kaldım. Çok zor günler geçirdim. Biz milliyetçi, devletine, vatanına, bayrağına her zaman saygılı insanlarız. Bu suçlama çok ağır idi. Kaybettiğim itibarımın bana geri verilmesini istiyorum” dedi
.(Gülay Öztekin-Hedef Gazetesi)

once-polislikten-sonra-memurluktan-atildi-97398-ff1eb4b14907981834049f688d36ef7b.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.