Karacasu'da şiddetli rüzgar felaket getirdi

Karacasu'da şiddetli rüzgar felaket getirdi

Karacasu’da Kaymakamlık tarafından geçtiğimiz yıl Alemler Mahallesi’nde yaşayan ihtiyaç sahibi Ahmet Serbes’e bağışlanan konteynır ev, şiddetli rüzgarın etkisiyle uçtu.

Yaklaşık 2 ton ağırlığında olduğu öğrenilen konteynır ev bulunduğu yere bin bir güçlükle çıkarılmıştı.

Karacasu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından geçen yıl alınan 25 metrekarelik 2 odalı konteynır ev, geçtiğimiz gün yaşanan şiddetli rüzgara yenik düştü. Bulunduğu yerden metrelerce sürüklenip bir başka eve çarparak durabilen evin sahiplerinin mevsimlik işçi olarak çalışmak için Aydın’da olmaları nedeniyle olası bir facianın eşiğinden dönüldü.

EĞİLİMLİ ARAZİ YAPISINDAN ÖTÜRÜ KURULAMAMIŞTI

Alemler Mahallesi’nde yaşayan ihtiyaç sahibi Ahmet Serbes, ev için Kaymakamlığa başvurdu. Kaymakamlık konteynır ev sözü verdi. Kısa süre sonra alınan konteynır ev Alemler Mahallesi’ndeki Ahmet Serbes’in tapulu arazine götürüldü. Ancak yüksek ve eğilimli olan arazi yapısı nedeniyle konteynırın çıkarılması elverişli olmadığı için kurulamadı. Bir ay boyunca çıkarılmayı bekleyen konteynır ev, daha sonra ailenin kiraladığı kepçe yardımı ile çıkarılabildi. Daha bir yıl olmadan şiddetli rüzgara dayanamayan konteynır ev, yerinden uçarak parçalandı.

Kaymakamlığın konteynırı evi aldıkları firmayı arayıp, gerekenin yapılmasını istediği, firma yetkilerinin gelip konteynır evi yerinde yeniden montajlayacağı bilgisine ulaşıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.