Karacasu’daki korkunç olayı keşif aydınlatacak

Karacasu’daki korkunç olayı keşif aydınlatacak

Karacasu’da geçen yıl Kurban bayramı arifesinde en yakın arkadaşı U.A. tarafından öldürüldüğü iddia edilen Emral Can Bahçe’nin(17) cesedinin bulunduğu tarihi Karşıyaka köprüsünde bilirkişi heyeti tarafından keşif yapıldı.

İzmir Şakran cezaevinde yatan cinayet zanlısı U.A.’nın ilk savcılıkta verdiği ifadesinde cinayeti bir anlık öfke ile işlediğini belirterek suçunu itiraf edip mahkemede ise inkar ettiği öğrenildi. Güvenlik nedeniyle U.A.’nın getirilmediği keşifte, acılar tazelendi.

Geçen yıl Kurban bayramının arife günü tarihi Karşıyaka köprüsü altında cesedi bulunan madde bağımlısı Emral Can Bahçe’nin katil zanlısının en yakın arkadaşının kurbanı olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili en yakın arkadaşı U.A. (16) tutuklandı. Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak” iddiasıyla Nazilli Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan U.A.’nın ilk duruşmasında olay yeri keşfi yapılması kararı alan mahkeme heyeti, maktul Emrah Bahçe’nin cesedinin bulunduğu köprüde keşif yaptı. Şakran cezaevinde yatan U. A. güvenlik nedeniyle olay yerinde yapılan keşfe getirilmedi. Keşfe, Nazilli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve iki üye hakim ve uzman iki polisten oluşan bilirkişi heyeti, sanık ve müdafi avukatı Murat Onbeş ile her iki tarafın aileleri katıldı.

Heyet, 11 metre yüksekliğindeki köprüde inceleme yaptı. Düştüğü noktadan 3 metre 10 santim ileride bulunan Emral Can cinayetinin perde arkasının yapılan keşif aralayacak.
 
SAVCIDA İTİRAF ETTİ MAHKEMEDE ŞAŞTI

Katil zanlısı olarak olaydan sonra Cumhuriyet Savcısına ifade veren U.A’nın abisi Hakkı A. Savcının tedirgin hallerinden şüphelenip “Doğruyu anlat, 17 yaşında bir genç yaşamını yitirdi” demesi üzerine “Daha fazla vicdan azabına dayanamıyorum. Birlikte gezdiğimiz yediğimiz içtiğimiz sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Olay gecesi kardeşim bana her şeyi anlattı. Emrah’ı kardeşim öldürdü” demesi üzerine sorguya çekilen U.A’nın suçunu itiraf edip, “Bir anlık sinirlilik hali ile gelişti. Öldürme kastım yoktu. İkimizde uçucu madde kullandık. Aramızda çıkan tartışma sonucu itişip kakışırken köprüden aşağıya düştü. Çok pişmanım. Korktuğum içinde söyleyemedim” dediği, mahkemede ise söylediklerini yalanlayıp, “Ben öldürmedim” şeklinde suçunu inkar ettiği öğrenildi. Otopsi raporunda uyuşturucu çıkmadığı, beyin kanamasına bağlı olarak öldüğü anlaşıldı. Delillerin toplanması, tanıkların dinlenmesi için 17 Mayıs tarihinde görülecek olan ikinci duruşmada, Karacasu Adliyesinden savcı katibinin tanık olarak dinleneceği gelen bilgiler arasında yer aldı. Emral C. cinayetinin sır perdesi gizemini halen koruyor.
 
“OĞLUMUN KANI YERDE KALMAYACAK”

Emral Can’ın annesi Arzu Gök, bilirkişi heyetinin yapmış olduğu keşfe katılarak yakından izledi. Oğlunun arkadaş kurbanı olduğunu söyleyen Gök, “Oğlumun kanını yerde bırakmayacağım. Bu bir kişinin yapabileceği bir şey değil. Bunu yapanlardan hesap soracağım. Sonuna kadar bu işin takipçisi olacağım. En ağır cezayı alana kadar peşini bırakmayacağım” diye gözyaşı döktü. Olay yeri keşfiyle birlikte ailenin acısı tazelendi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.