Karacasu'daki olayda gerçek ortaya çıktı

Karacasu'daki olayda gerçek ortaya çıktı

Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili ön incelemenin tamamlandığı, elde edilen laboratuvar sonuçlarından tavuklu pilavda zararlı bakterilerin çıktığını bildirdi.

Aydın İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Karacasu ilçesinde öğrencilerin rahatsızlanmasına neden olan zehirlenme olayına ilişkin ön incelemeyi tamamladı. Ön incelemede, menüde yer alan tavuklu pilavda zararlı bakterilere ulaşıldığı bildirildi. Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Karacasu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde (METEM) görev yapan okul personeli hakkında idari soruşturma başlattıklarını kaydetti.

Kaymakam Büyüknalçacı, Havadis Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Bugün raporlar elimize ulaştı. Yemekler üç ana testten geçti. Tavuklu pilavda zararlı bakterilere ulaşıldı. Gıda zehirlenmesinin tavuklu pilavdan olduğu kesinleşti. Adli mercilere durumu bildirdik, onlarda gerekli çalışmalarını sürdürüyor. Biz bu süreçte öğrencilerimizin mağdur olmaması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Öğrencilerimizi evlerinde tek tek ziyaret ettik, onların her türlü ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Öğrencilerin mağdur olmaması için öğle yemeklerinde sandviç ve pide servisi yapıyoruz" dedi. 

Karacasu ilçesinde bazı okullarda taşımalı sistem kapsamında öğrenim gören 183 öğrenci, 13 Mart'ta Karacasu METEM tarafından hazırlanan ve menüde tavuk etinin de bulunduğu öğle yemeğinin ardından rahatsızlanmıştı. Öğrencilerin çoğu 112 Acil Servis ekiplerince Nazilli Devlet Hastanesinde, bazıları da Karacasu Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.