Karacasu'ya muhtar mı olacaksın?

Karacasu'ya muhtar mı olacaksın?

Karacasu'nun MHP'li belediye başkan adayı Zeki İnal'ın, ilçenin büyük bir köy olduğunu ve seçilmemesi durumunda da böyle kalacağı söylemi, vatandaşların tepkisini topladı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN-İnal'a serzenişte bulunan Karacasulular,"Madem köyüz muhtar adaylığını açıklasaydın" diyerek tepki gösterdi. 

Cumhur İttifakının Karacasu Belediye Başkan Adayı Zeki İnal, 20 bin kişinin yaşadığı ilçenin büyük bir köy olduğunu söyledi. Seçim çalışmaları esnasında gittiği yerlerde, seçilmemesi durumunda da ilçenin büyük köy olarak kalacağını belirten İnal'a vatandaşlar tepki gösterdi. İnal'ın köy çıkışına "muhtar mı olacaksın" diyerek cevap veren vatandaşlar, 1867 yılında belediye olan Karacasu'nun bu ifadeleri hak etmediğini kaydettiler. 
Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Zeki İnal'ın açıklamalarına, "Biz büyük bir kültür şehriyiz" cevabını verdi. Başkan Büyükyapıcı, "Biz Afrodisyasımızla, yaylalarımız, seramik ocaklarımızla büyük bir kültür şehriyiz. Biz burada yaşamaktan, buralı olmaktan memnunuz. Dışarıdan gelen misafirlerimiz bile ilçemizden övgüyle bahsediyor. Arkadaşlarımız siyasette daha toy, seçim önü gerginlikle söylenmiş bir söz olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. 
Karacasu'da yaşayan 67 yaşındaki Mehmet Cantürk isimli vatandaş," Zeki İnal'ın bu demeci, yıllardır bu memlekete hizmet eden belediye başkanlarına ve vatandaşa hakarettir. Madem biz köyüz muhtar adaylığını açıklasaydın, daha iyi olurdu" dedi.

Karacasu'nun yerli halkından Ayşe Sönmez ise Cumhur İttifakının adayı İnal'ın mevcut belediye başkanı Mustafa Büyükyapıcı'yı eleştirmenin kendisine bir şey kazandırmayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.